Смъртта на Чарлз Огъст Милвъртън: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
+картинка
+източници
Ред 36: Ред 36:
== Вижте също ==
== Вижте също ==
* [[Списък на произведения за Шерлок Холмс]]
* [[Списък на произведения за Шерлок Холмс]]


== Източници ==
<references />
{{Превод от|ru|Конец Чарльза Огастеса Милвертона|4678034}}


[[Категория:Британски романи]]
[[Категория:Британски романи]]

Версия от 18:32, 14 ноември 2013

Шаблон:Книга инфо

„Смъртта на Чарлз Огъст Милвъртън“ (Шаблон:Lang-en) е разказ на писателя Артър Конан Дойл за известния детектив Шерлок Холмс. Включен е в книгата „Завръщането на Шерлок Холмс“, публикувана през 1905 година.

Сюжет

Сцена от разказа в музея на Шерлок Холмс

За да Шерлок Холмс се отнася лейди Ива Брейсуел, че е станал жертва на "цар на всички изнудвачи " - Чарлз Огъст Милвъртън. В навечерието на сватбата си Милвъртън Ива показа някои "невнимателно" писма, които тя пише до известна благородник, и поиска непосилни Брейсуел за откуп . В противен случай Милвъртън заплаши, че ще изпрати компрометиращи писма на младоженеца, като по този начин се нарушава сватба. Апартаментът на Бейкър Стрийт, Милвъртън лично и в присъствието на Холмс Уотсън съгласни с изнудвача да облекчи условията, не е възможно. Освен това, раздразнен от циничен похвали Милвъртън Холмс почти се нахвърли върху него.

Като са изчерпани всички възможности за справяне с изнудвача под закона, Холмс решава да влезе в къщата и да открадне Милвъртън компрометиращи писма. Уотсън, след известно колебание, подкрепя идеята на своя приятел и помага да се Холмс. Веднъж влезли в къщата през нощта изнудвач, Холмс и Уотсън случайно присъства на среща на Милвъртън с една дама, която е служителка първи, които искат да продават някои уличаващи писма любовница. Но по-късно се оказва, че тази жена - една от жертвите на изнудване Милвъртън, които в резултат на публичност стана вдовица. Жената каза, че ще спести всички Милвъртън и хладнокръвно го стреля с пистолет. Вдигнаха тревога след Холмс и Уотсън се опитват да избягат от преследване от служители на Милвъртън. В този случай, Холмс успява да изхвърли всички уличаващи писма, които са били съхранявани в сейф изнудвач изстрел на горящата камина.

Кой дойде на следващия ден инспектор Лестрейд Холмс категорично отрича всякакво съдействие в разследването на убийството на Милвъртън. На същия ден, Холмс носи Уотсън на "магазин, на която бяха изложени снимките на всички знаменитости на деня и всепризнати красавици ". И Уотсън знае дамата, която уби Милвъртън - тя е съпруга на великия държавник на Обединеното кралство.

Вижте също


Източници

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Конец Чарльза Огастеса Милвертона“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​