Vbox7: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Georgid (беседа | приноси)
мРедакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 2: Ред 2:


== История ==
== История ==
Сайтът се ражда на [[30 юли]] [[2006]] и тогава е посетен от едва 23 души. Днес той се посещава от над 400 хиляди души на ден<ref>[http://www.tyxo.bg/?4970 Статистика на „Tyxo“ към 9 март 2007]</ref>. Характерно за него е, че е построен въз основа на технологиите в Интернет, известни като [http://en.wikipedia.org/wiki/Web_2 Web 2.0].
Сайтът се ражда на [[30 юли]] [[2006]] и тогава е посетен от едва 23 души. Днес той се посещава от над 200 хиляди души на ден<ref>[http://www.tyxo.bg/?4970 Статистика на „Tyxo“ към 9 март 2007]</ref>. Характерно за него е, че е построен въз основа на технологиите в Интернет, известни като [http://en.wikipedia.org/wiki/Web_2 Web 2.0].


Особено популярен става със стартирането на телевизионното предаване [[Мюзик айдъл|„Мюзик айдъл“]] по [[bTV]] през [[февруари]] [[2007]]. Ежедневно най-интересните участници и моменти в шоуто се качват във '''vbox7'''.
Особено популярен става със стартирането на телевизионното предаване [[Мюзик айдъл|„Мюзик айдъл“]] по [[bTV]] през [[февруари]] [[2007]]. Ежедневно най-интересните участници и моменти в шоуто се качват във '''vbox7'''.

Версия от 12:21, 18 март 2007

Vbox7 (произнася се "ви бокс седем") е български развлекателен сайт за споделяне на видеооткъси. Той е сред 5-те най-посещаваните български уебсайтове, наред с abv.bg, data.bg, elmaz.com и netinfo.bg[1].

История

Сайтът се ражда на 30 юли 2006 и тогава е посетен от едва 23 души. Днес той се посещава от над 200 хиляди души на ден[2]. Характерно за него е, че е построен въз основа на технологиите в Интернет, известни като Web 2.0.

Особено популярен става със стартирането на телевизионното предаване „Мюзик айдъл“ по bTV през февруари 2007. Ежедневно най-интересните участници и моменти в шоуто се качват във vbox7.

Особености на сайта

Сайтът vbox7 може да се използва анонимно или след регистрация. Регистрацията e моментална и позволява на потребителя:

  • да коментира всеки един видеооткъс
  • да оценява всеки един видеооткъс
  • създава и добавя към списък с любими видеооткъси
  • създава и допълва тематични колекции
  • качва собствено видеосъдържание
  • категоризира с етикети съдържанието си.

Анонимните гости на сайта могат само да разглеждат и търсят видео, като търсенето не отчита използваната азбука и вида транслитерация (еднакви резултати за търсене на смешно, сме6но, smeshno и sme6no). Има 27 видеокатегории, рубрики „Избор на редактора“, „Новият популярен“, „Търсени“, „Новите клипове“ и „Актуалните днес“. Vbox7 показва и статистика за потребителите - най-популярни потребители, история на гледаните откъси за деня и други.

Източници

Вижте също

  • YouTube - американски сайт за видеооткъси

Външни препратки