Хорхе Едгар Рамирес

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Хорхе Едгар Рамирес
Jorge Édgar Ramírez
Други именаЕдгар Рамирес
РоденХорхе Едгар Рамирес Карийо
Националност Мексико
Професиярежисьор
Активни годиниот 1999 г.

Хорхе Едгар Рамирес Карийо (на испански: Jorge Édgar Ramírez Carrillo) е мексикански режисьор, изградил кариерата си в компания Телевиса.

Творческа биография[редактиране | редактиране на кода]

През 1999 г. Едгар Рамирес започва работа в Телевиса, като първата позиция, която заема, е асистент-режисьор в теленовелата Росалинда, режисирана от Беатрис Шеридан и продуцирана от Салвадор Мехия Алехандре, с участието на Талия, Фернандо Карийо, Анхелика Мария, Лупита Ферер и Лаура Сапата.

От 2001 г. до 2004 г. е режисьор в локация на теленовелите, продуцирани от Мехия, започвайки с Прегърни ме много силно, чийто режисьор е Мигел Корсега.

През 2005 г. дебютира като главен режисьор на теленовелата Мащехата, продуцирана отново от Салвадор Мехия, с участието на Виктория Руфо, Сесар Евора, Жаклин Андере, Гилермо Гарсия Канту и Сесилия Габриела. През същата година е режисьор в локация на теленовелата Пробуждане, режисирана от Моника Мигел и продуцирана от Карла Естрада.

През годините е работил и с продуцентите Натали Лартио, режисирайки продукцията ѝ Перегрина (2005), и с Игнасио Сада Мадеро в продукциите Под юздите на любовта (2007) и Завинаги любов моя (2013-2014).

През 2022 г. режисира теленовелата Борбено сърце, продуцирана от Салвадор Мехия Алехандре, с участието на Алехандра Еспиноса, Гонсало Гарсия Виванко, Диего Оливера и Габриела Спаник.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Режисьор[редактиране | редактиране на кода]

Режисьор в локация[редактиране | редактиране на кода]

Асистент-режисьор[редактиране | редактиране на кода]

Награди и номинации[редактиране | редактиране на кода]

Награди TVyNovelas
Година Категория Теленовела Резултат
2007 Най-добър режисьор Свят на хищници Номиниран
2006 Най-добър режисьор Мащехата Печели[1]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]