Владимир Владимиров (български бизнесмен)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Официален портрет, 2023г.

Начало[редактиране | редактиране на кода]

Владимир Михалов Владимиров е български бизнесмен и инвеститор, развиващ бизнес в България, Франция и Обединените Арабски Емирства. Владимиров е роден на 13 октомври 1973г. в гр. София, и е женен с две деца.

Образование[редактиране | редактиране на кода]

През 1990г. , Владимир Владимиров завършва Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев"[1]. Има две висши образования - специалност "Сондажно Инжинерство" в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“[2] и "Европейска интеграция и дипломация на ЕС" в Нов Български Университет.[3]

Професионална кариера[редактиране | редактиране на кода]

През края на 1991г., Владимиров регистрира първата си компания и се захваща с частен бизнес. Първото му бизнес начинание е строителната компания "Тончев и Син", която е специализирала в строително - ремонтни дейности.

Първите си по-сериозни стъпки в бизнеса прави в края на 1990-те години, когато се захваща със земеделие и впоследствие основава множество хранителни магазини в столицата. Няколко години по късно, създава охранителната компания "Д.М. Секюрити Груп" ООД.[4]

Владимиров успява да развие "Д.М. Секюрити Груп" ООД[5] като един от лидерите в българския охранителен сектор, с основен предмет на дейност: киберсигурност, техническа охрана, пожароизвестяване и контрол на достъп, и физическа охрана. Също така, фирмата му е представител на Andersen Software[6] (една от водещите международни софтуерни фирми) за България.

Впоследствие, продължава да развива бизнес в сферата на туризма, земеделието, строителството и киберсигурността в България, Франция и Обединени Арабски Емирства.

Последното му бизнес начинание е Владимировата Къща[7], традиоционен български хотел в с. Ковачевица.

Референции[редактиране | редактиране на кода]

  1. СГСАГ – Христо Ботев // Посетен на 2023-04-12.
  2. Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ // Посетен на 2023-05-15.
  3. Начална страница // Посетен на 2023-05-15.
  4. Начало // Посетен на 2023-04-12.
  5. Начало // Посетен на 2023-04-12.
  6. Software Development Company – Andersen // Посетен на 2023-05-15.
  7. Vladimirov's house – Traditional and Luxurious Bulgarian Guest House in the heart of the Rhodope Mountains. // Посетен на 2023-04-12.