Звездите в нас

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Звездите в нас
Starstruck
Жанрмузикално риалити
РежисураКирил Киров – Кико
Водещ(и)Мария Игнатова
Ненчо Балабанов
ЖуриВиктор Калев
Софи Маринова
Тита
Дони
Страна България
Езикбългарски
Сезони1
Епизоди11
Продукция
Изпълнителни продуценти„Глобал Груп“
Продуцент(и)Нова Броудкастинг Груп“, Маги Халваджиян
Времетраене2 часа
Разпространение
ТВ каналНова тв
КартинаHD 16:9
Излъчване11 септември 2022 –
11 декември 2022
Хронология
Свързани продукцииКато две капки вода
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

„Звездите в нас“ е българска версия на шоуто Starstruck, чийто първи сезон стартира на 11 септември 2022 година.

Сезони[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Тв канал Година Епизоди Старт Финал Победител
1 Нова ТВ 2022 11 11 септември 2022 г. 11 декември 2022 г. Антония Маркова (Тина Търнър)

Водещи и жури[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Водещи Жури
1 Мария Игнатова Ненчо Балабанов Виктор Калев Софи Маринова Тита Дони

В шести епизод гост жури е холивудският актьор Клейтън Норкрос, известен с ролята си на Торн в сериала „Дързост и красота“. В седми епизод Мария Игнатова отсъства, защото е болна, но в следващия епизод се връща.

Формат[редактиране | редактиране на кода]

В „Звездите в нас“, за разлика от „Като две капки вода“, участниците не трябва да покриват критерий за известност, единствено е необходимо да могат да пеят, както и да имат любим изпълнител, който желаят да имитират.

Първоначално те участват в онлайн кастинг на сайта на Нова ТВ. По време на него споделят информация за себе си, както и изпращат свои видеоклипове. След като кандидатурите бъдат прегледани от екипа на шоуто, одобрените кандидати преминават на втори кръг – кастинг на живо в НДК. Особеност е, че и неподали по време на онлайн кастинга формуляри кандидати имат право да се явят на прослушване на място.

Когато кастингите бъдат финализирани, избраните участници влизат в ролята на един изпълнител за целия сезон. Това е другата съществена разлика от „Като две капки вода“, където всяка седмица участниците представят нов образ.

В началото на предаването участниците в „Звездите в нас“ биват разпределени в отбори, като по трима души имитират един и същ изпълнител, и по време на концертите тези трима души си разпределят песента на имитирания от тях изпълнител. Отборите постепенно се разпадат, като най-добрият от участниците в тях запазва мястото си в шоуто и остава единствен имитатор на дадения изпълнител. Изборът кой да си тръгне зависи от журито и зрителите на предаването.

Накрая победителите от отборните битки индивидуално, всеки със своя образ, се борят за голямата награда от 50 000 лева.[1]

Любопитно[редактиране | редактиране на кода]

В интервю пред Гала за предаването „На кафе“ изпълнителният продуцент Маги Халваджиян споделя, че мотивацията да има български вариант на шоуто Starstruck е, че той и екипът му са получавали множество запитвания от зрители, повлияни от десетте сезона на „Като две капки вода“, дали и те ще могат да представят на сцената свое изпълнение, независимо че не са популярни.[2]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Кастингите за „Звездите в нас“ стартират днес в НДК // www.dariknews.bg. Посетен на 2022-07-28. (на български)
  2. „Звездите в нас“: Ела на кастинг за новото шоу на 14 и 15 юли в НДК // www.nova.bg. Посетен на 2022-07-28. (на български)