Иърс енд Иърс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Иърс енд Иърс
Years & Years
Иърс енд Иърс на полския фестивал „Tauron Nowa Muzyka“ (2014).
Иърс енд Иърс на полския фестивал „Tauron Nowa Muzyka“ (2014).
Информация
ОтЛондон, Великобритания
СъздаванеЛондон, Великобритания
СтилСинтпоп, електроника, хаус
Активност2010 – 2023
Музикален издателPolydor, Interscope
Свързани изпълнителиThe Magician, Clean Bandit
ВлиянияFlying Lotus, Diplo, Radiohead, Jai Paul
Уебсайтyearsandyearsofficial.com
ЧленовеОли Алигзандър,
Майки Голдсуърти,
Емре Тюркмен
Бивши членовеНоел Лиймън, Оливие Събрия
Иърс енд Иърс в Общомедия

Иърс енд Иърс (на английски: Years & Years) е британска група, формирала се в Лондон и изпълняваща електронна музика. Групата се състои от Оли Алигзандър (вокал и синтезатори), Майки Голдсуърти (бас) и Емре Тюркмен (синтезатори)[1]. Музиката им често е описвана като електропоп, миксираща ритъм енд блус и елементи от хаус музиката на 90-те години. Най-големи влияния им са оказали Flying Lotus, Diplo, Radiohead и Jai Paul. Сингълът им King се класира на първо място в английската класация за сингли, а последният им сингъл Shine заема второ място.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Първите години[редактиране | редактиране на кода]

Групата се формира през 2010 година, когато басистът Майки Голдсуърти се премества да живее в Лондон от Австралия и след като се запознава онлайн с Емре Тюркмен[2]. Малко след това Оли Алигзандър се присъединява към групата като вокал, след като Майки го чува да пее под душа[3]. Групата първоначално се е състояла от петима членове, сред които Ноел Лийман и Оливие Събрия[4]. Лийман напуска групата през 2013[5].

2012 – настояще: албумът „Communion“[редактиране | редактиране на кода]

Дебютният сингъл на групата I Wish I Knew е издаден от музикалната компания Good Bait през месец юли 2012 година, когато групата все още е петчленна[6]. През 2013 подписват договор с френската компания Kitsuné Records с вече тричленен състав и издават втория си сингъл Traps през септември същата година[7]. Третият им сингъл Real е издаден през февруари 2014 и в клипа, заснет към него, участва Бен Уисшоу – актьор, участвал заедно с Оли в пиесата Peter and Alice, както и Нейтън Стюарт-Джарет, който е участвал в сериала Особняци (англ. Misfits)[8]. През 2014 година групата подписва договор с Polydor Records и издава четвъртия си сингъл Take Shelter. Миниалбумът достига първо място в английската класация за iTunes сингли[9]. През декември същата година е издаден петият им сингъл Desire, който достига двайсет и второ място в английската класация за сингли. През януари 2015 излиза петият им сингъл King, който е излъчен по BBC Radio 1 и същия месец групата печели престижната награда на BBC Sound of 2015[10]. През месец март песента се класира на първо място в класацията за сингли. На 18 март 2015 групата съобщава за първия си албум Communion, който е издаден от Polydor на 10 юли и достига първо място на британската класация за албуми[11][12].

Членове[редактиране | редактиране на кода]

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Years & Years в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​