Невероятният свят на Гъмбол

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Невероятният свят на Гъмбол
The Amazing World Of Gumball
Страна САЩ
Език американски английски
Сезони 2
Епизоди 77 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене 20 минути

„Невероя̀тният свят на Гъмбо̀л“ (на английски: The Amazing World of Gumball) е британски анимационен сериал, създаден от Бен Бокуелет. Сериалът дебютира във Великобритания на 2 май 2011 г. и една седмица по-късно на 9 май 2011 г. в САЩ по Cartoon Network. Предпремиера е излъчена на 3 май 2011 г. в САЩ. В България започна с епизод 16 на 1 април и продължава в сряда от 18:30, но отново в разбъркан ред по локалната версия на Cartoon Network. Трети сезон започва на 8 септември с разписание всеки делничен ден от 16:45.[1]

Герои[редактиране | edit source]

Гъмбол Уотърсън — Дванадесетгодишен котарак, който постоянно прави глупави постъпки, без да си извлече поука. Той учи в гимназия "Елмор" и харесва Пени — красив фъстък.

Дарвин Уотърсън — Преди години Дарвин е бил рибката — домашен любимец на Гъмбол, но след като един ден му порастват крака, с Гъмбол стават най-добри приятели. Впоследствие Дарвин става част от семейство Уотърсън. Поради особеното му минало, неговата гледна точка е леко изкривена и той обикновено се държи по-наивно от другите герои. Учи в гимназия "Елмор", заедно с Гъмбол.

Анаис Уотърсън — Анаис е сестра на Гъмбол и е най-младият член в семейството. Тя е заек и въпреки, че е най-млада, често се доказва като най-умна. Гъмбол ненавижда това, че Анаис му нарежда какво да прави, но дълбоко в себе си знае, че тя обикновено е права.

Никол Уотърсън — Никол е котка, която ходи на работа и е майка на Гъмбол, Дарвин и Анаис. Тя работи във фабриката за дъга дълги часове и е най-отговорният човек в семейството. Никол е избухлива, лесно се ядосва и има състезателен дух.

Ричард Уотърсън — Едър заек, баща, който не работи и се държи безотговорно. Повечето си свободно време прекарва като гледа телевизия или играе видеоигри, и дори невинаги се облича. Ричард има огромен апетит и е ненаситен за храна.

Пени - Красив фъстък,който учи в гимназия "Елмор" заедно с Дарвин и Гъмбол.Тя харесва Гъмбол и двамата в някои епизоди развиват силни чувства.

Директор Браун - Гол охлюв с дебел слой от кафява кожа, който е директор на гимназия "Елмор".Влюбен е в учителката госпожица Примат.

Госпожица Примат - Примат, преподаващ в гимназия "Елмор" от каменната епоха насам.Тя абсолютно презира Гъмбол и би направила всичко, само и само да попречи на пакостливите му планове.Директор Браун е хлътнал по нея, а тя с удоволствие отвръща на чувствата му със същото.

Кери - Кери е депресиран, безделник призрак. Подобна на повечето емо деца, тя се радва да бъде нещастна.

Синхронен дублаж[редактиране | edit source]

Сериалът "Невероятният свят на Гъмбол" има синхронен дублаж на Александра Аудио. Екипът се състои от:

Изпълнителен продуцент Васил Новаков
Преводач Вилма Карталска
Озвучаващи артисти Васил Пейков
Даниел Кукушев
Малена Шишкова
Златина Тасева
Анатолий Божинов
Татяна Етимова
Георги Стоянов
Петър Бонев
Георги Спасов
Лина Шишкова
Вилма Карталска
Стоян Цветков
Живко Джуранов
Тонрежисьор Пламен Чернев
Режисьор на дублажа Десислава Софранова

Източници[редактиране | edit source]

  1. Акцентите за септември 2014. // Посетен на 13 август 2014 г.

Външни препратки[редактиране | edit source]