Потребител беседа:Carbonaro.: Разлика между версии

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Ред 303: Ред 303:
:: {{diff|diff=11388538|oldid=11388098}}. Пиши и статии, полезно е. --[[Потребител:Rumensz|Rumensz]] ([[Потребител беседа:Rumensz|беседа]]) 17:30, 10 май 2022 (UTC)
:: {{diff|diff=11388538|oldid=11388098}}. Пиши и статии, полезно е. --[[Потребител:Rumensz|Rumensz]] ([[Потребител беседа:Rumensz|беседа]]) 17:30, 10 май 2022 (UTC)
:::Благодаря. От страницата с моите приноси може да се намерят статиите, които съм създал. Поздрави! [[Потребител:Carbonaro.|Carbonaro.]] ([[Потребител беседа:Carbonaro.|беседа]]) 09:24, 16 май 2022 (UTC)
:::Благодаря. От страницата с моите приноси може да се намерят статиите, които съм създал. Поздрави! [[Потребител:Carbonaro.|Carbonaro.]] ([[Потребител беседа:Carbonaro.|беседа]]) 09:24, 16 май 2022 (UTC)

== Разумен период на изчакване ==

Здравей,<br>По повод на {{diff|11402107|11402105|това}}: Дали ще може за в бъдеще да поизчакаш малко повече (например 10-15 минути), когато редактираш след някого? Вече няколко пъти при мои редакции се получава конфликт поради светкавичната ти намеса, с който аз успявам да се справя, но по-неопитни редактори биха изпитали голямо разочарование, защото няма да знаят как да запазят хем твоите, хем своите реадкции. Благодаря,--[[Потребител:Ket|Ket]] ([[Потребител беседа:Ket|беседа]]) 11:57, 23 май 2022 (UTC)

Версия от 11:57, 23 май 2022

Здравей, Carbonaro.!

Добре дошъл/дошла в Уикипедия, свободната енциклопедия. Най-подходящото място, откъдето можеш да започнеш твоята работа тук, е въведението. Няма нужда да притежаваш някакви специални умения, за да допринасяш в полза на енциклопедията, така че не се колебай и дай своя принос!

Уикипедия е свободна енциклопедия, базирана на уики-технологията. С нея изграждаме мрежа от статии, категории, портали и други, които могат да бъдат редактирани от всеки и по всяко време. Всички съвети и препоръки, които ще получиш от по-опитните уикипедианци, са само с добри намерения и с цел да те улеснят. Надяваме се и ти да помагаш на новите потребители след време.

Моля да се запознаеш с условията за ползване, достъпни най-отдолу на всяка страница. Не ползвай Уикипедия и сродните проекти, ако не ги приемаш.

Помощ
Съвети към новодошлите
  • Уикипедия е енциклопедия – статиите в нея трябва да бъдат написани в енциклопедичен стил.
  • Преди да създадеш нова статия, увери се, че нейният обект отговаря на критериите за значимост.
  • Много важно е статиите, които пишеш, да съблюдават неутралната гледна точка и информацията в тях да е подкрепена с цитирани източници и то благонадеждни.
  • За тестове и чернови можеш да използваш твоя подстраница, например Потребител:Carbonaro./Пясъчник.
  • Отбелязвай за наблюдение страниците, които редактираш или те интересуват, чрез звездичката горе в дясно на страниците или чрез отметката „Наблюдаване на страницата“ при редактиране. Така ще можеш да следиш промените по тях чрез твоя списък за наблюдение. В настройките можеш да включиш опцията „Добавяне на страниците, които редактирам, в списъка ми за наблюдение“, което прави това автоматично.
  • Много от статиите в българската Уикипедия са изцяло или частично преведени от другоезични Уикипедии. Ако знаеш други езици, можеш да допринасяш и по този начин. По правило, най-отдолу на преведените статии се поставя шаблон {{Превод от}}.
  • Подписвай се когато пишеш на дискусионните страници (става с четири вълнообразни черти, ~~~~, или с щракване върху бутона за подпис над полето за редактиране).
  • Ако искаш да привлечеш вниманието на друг редактор, използвай в своята реплика шаблона {{пинг}} заедно с потребителското име на редактора, например {{пинг|Carbonaro.}}. Не забравяй за подписа от горната точка!
  • Ако желаеш, може да споделиш нещо за себе си на твоята потребителска страница. Възможността другите да се запознаят с твоите знания и опит придава тежест на редакциите ти.
  • Кутийката „Вавилон“ показва какви езици говориш. Желателно е да я добавиш към потребителската си страница.
  • Картинките, които качваш за ползване в Уикипедия трябва да бъдат под свободен лиценз, а не със запазени авторски права. Ти притежаваш авторските права на картинките, създадени от теб, ако не са производни на други творби.
Ако нещо не трябва да е в Уикипедия
  • Ако откриеш статия с изцяло неенциклопедично съдържание или създадеш статия по погрешка, добави шаблона {{бързо изтриване|причина}} към текста, за да бъде статията премахната след преглед от администратор.

Don't speak Bulgarian?

Ket (беседа) 11:37, 28 март 2020 (UTC)[отговор]

Червени препратки

Здравейте, Carbonaro.! Отговарям на следното Ви запитване тук: червените (несъществуващите) препратки не винаги са излишни и не винаги трябва да бъдат премахвани. Те подканват редакторите към създаването на липсващата страница. Тези, за които е очевидно, че имат значимост (заслужават да има статия за тях), е желателно да не бъдат премахвани. Това вероятно е причина колегата да върне Вашата редакция. Поздрави! --Ted Masters (беседа) 14:32, 6 април 2020 (UTC)[отговор]

Ted Masters: Благодаря! Най-вероятно съм се объркал от това, че в Уикипедия на други езици много рядко има препратки, които водят към несъществуващи страници. Дори съм виждал потребители да ги премахват, за да е по-естетично. Иначе сега разбрах :-D --Предният неподписан коментар е направен от Carbonaro. (приноси • беседа) 09:11, 7 април 2020 (проверка)
Не забравяйте да се подписвате по беседите. :-) Става с добавянето на четири тилди (~~~~) в края на репликата. --Ted Masters (беседа) 16:19, 7 април 2020 (UTC)[отговор]

Преместване на страници

Моля, научете се как се преместват страници в Уикипедия. Реакциите Ви по Хеви метъл и хевиметъл и техните беседа де факто са вандализъм, защото си присвоявате труда на всички редактори, допринасяли към статията.
— Luchesar • Б/П 09:27, 17 май 2021 (UTC)[отговор]

Спорни имена

Дори когато преименувате страници технически правилно, когато няма ясен консенсус относно името, силно желателно е да напишете предварително на беседата. „Смятам да преименувам статията еди как си, някой има ли аргументи против?“ Ако никой не възрази до няколко дни, действайте смело! Но ако директно действате смело, вероятността да получите също толкова смела обратна реакция, която дори да прерасне в редакторска война, никак не е малка.
— Luchesar • Б/П 09:33, 17 май 2021 (UTC)[отговор]

Luchesar: Добре, първо се опитах да преместя страницата, но не успях, тъй като страница с името „Хевиметъл“ вече съществува. Затова реших да направя редакция и да пренасоча страницата. Съжалявам, че се е получило като вандализъм, но аз изобщо не целях това. И не разбирам защо да е спорно името, тъй като според Официалния правописен речник думата се пише слято – „хевиметъл“. Интернет пространството е пълно с всякакви грешки от езиково естество и после се чудим защо сме едни от най-неграмотните в ЕС. В случая аз просто исках да оправя грешката. Carbonaro. (беседа) 06:21, 18 май 2021 (UTC)[отговор]
Не се съмнявам въобще, че сте имали добри намерения, правейки преместването. Но просто имайте едно наум, че останалите редактори с радост биха Ви помогнали, ако срещнете проблем, и често може да е по-добре да се посъветвате с някого. Хората доста по-рядко се ядосват, когато някой попита нещо – защото глупави въпроси няма! – но когато някой направи нещо неразумно, и когато това се случва отново и отново с различни редактори, на хората им писва да се налага не само да обясняват, но и да оправят бъркотиите, оставени от други. Но никой не се родил научен и всички тук сме започнали като плахи начинаещи, така че въобще не се притеснявайте да питате. :-)
Относно същността на спора, боя се, че не мога да взема отношение – напълно възможно е да сте прав. На мен лично ще ми е интересен резултата от дискусията, но за жалост има твърде много неща, които изискват внимание, за да успея да се включа активно в нея. Затова и се ограничих главно до административния аспект на проблема.
Но нека бъде съвсем ясен: страхотно е, че повдигате въпроси! Винаги е важно да има дискусия, особено когато е добре аргументирана, както е в случая.
— Luchesar • Б/П 13:25, 18 май 2021 (UTC)[отговор]
Пропуснах: когато целевата страница при преместване съществува, просто помолете администраторите да направят преместването на страницата У:ЗА. Но имайте предвид, че администраторите не са арбитри и трябва предварително да сте постигнали консенсус с останалите редактори относно името. В конкретния случай, например, ако бяхте писали на У:ЗА, щях да Ви помоля първо да предложите промяната на беседата, и едва след като поне няколко дни (още по-добре седмица или две) няма възражения, да повторите заявката си за преместване.
— Luchesar • Б/П 13:38, 18 май 2021 (UTC)[отговор]

Транзакционен анализ/Трансакционен анализ

Здравейте, горе са Ви казали да не правите промени без да пишете на беседата на статията. Сега виждам, че сте променили име на статия от Транзакционен на Трансакционен анализ. Прав сте, че в речника е трансакция, но определението е за превод на пари, а тук не става въпрос за такъв тип трансакция, а за обмен на реплики, за комуникация. Това първо. Като второ името Транзакционен анализ е наложено и в Уикипедия се съобразяваме с това (като казвам наложено имам предвид в психологическата теория и Ви го казвам като психолог). Според мен трябва да се обсъди най-малкото подобна промяна, но ми се струва, че тя не е адекватна предвид наложеността на името.--Ilikeliljon (беседа) 09:05, 9 юни 2021 (UTC)[отговор]

Ilikeliljon: Здравейте. Това, което са ми казали горе, е относно друго. Бях се опитал да преместя страница, но такава вече съществуваше. В случая страницата „Трансакционен анализ“ не съществуваше и не се наложи преместването да се прави ръчно. Иначе да, разбирам какво искате да кажете, но ако трябва да следваме правилата, трансакция във всеки един случай трябва да се пише така. Не е от значение дали става въпрос за комуникация, или банков превод, тъй като думата е една и съща. Произлиза от латински език.[1] Представката е trans, означава „между“, „през“ – трансатлантически, транснационален. А думата actio произлиза от agere – „правя“, „действам“.[2] Поне на мен не ми се струва логично (да не говорим, че изобщо не е правилно) да се употребява „транзакция“. Такава дума изобщо не съществува в българския език. Идеята е просто да не подвеждаме хората и да представяме наистина обективна информация, а не да ги объркваме допълнително, както е в слуая с Уикипедия, защото хидяли страници са с правописни грешки. Това, че навсякъде е изписана погрешно – дори и в специализирана литература, е друг въпрос. Carbonaro. (беседа) 11:50, 9 юни 2021 (UTC)[отговор]
Carbonaro.: както казах прав сте за значението, но има нещо, което се нарича наложеност. Париж не е Париж, а Пари, Лондон е Ландън, а Вашингтон е Уошингтън. В случая огромна част от книгите, които излизат за тази психотерапевтична школа и теория са под името транзакционен анализ. Самата асоциация също се казва така-https://batanews.org/transactional-analysis/. Така че, в някои случаи имаме наложеност, а не правилност. Сега разбирате ли за какво говоря? Така че, това не е друго нещо, а е същото нещо. В крайна сметка, аз не съм съгласен с тази промяна, защото ще промените нещо, което е възприето да се нарича по определен начин и така ще се създаде объркване. Уикипедия не налага, тя сама описва състоянието на нещата такива, каквито са. Може да се сложи пояснение, но не мисля, че това е заглавието. Още един пример Карен Хорни така се е наложило това име, но всъщност фамилията се произнася Хорнай. Не го променяме, защото така се е наложило.--Ilikeliljon (беседа) 12:19, 9 юни 2021 (UTC)[отговор]
Ilikeliljon: Добре, върнете я, щом желаете. Не искам да споря с Вас, направих преместването с най-добри намерения. Не можем да твърдим за нещо, че се е наложило. Никога нищо не се е налагало. Просто изведнъж хората са започнали погрешно да употребяват дадена дума. Ясно е, че в миналото знанието съвсем не е било толкова достъпно, колкото сега (главно заради интернета) и това е една от причините да са се получавали такива обърквания. Благодаря Ви за примерите за Париж, Лондон и т.н., защото те наистина нагледно показват какво имате предвид. Обаче това са съществителни собствени имена и при тях е по-приемливо да се получи адаптация. Както е например Иглен нос. Но транзакционен анализ е понятие, употребявано погрешно главно поради наличието на съмнение относно правилното изписване. Казано накратко, някой изведнъж е въвел тази дума и другите, тъй като за тях това е било нечувано до този момент, са започнали да я употребяват така. Което е напълно нормално, все пак според тях оригиналният автор има право – кой би допуснал, че той всъщност е използвал неправилната дума. Във всеки един случай е правилно да се употребява трансакция. Но ако Вие все още не сте съгнасен с моето мнение, върнете редакцията. Няма да се сърдя. Carbonaro. (беседа) 07:18, 10 юни 2021 (UTC)[отговор]
Бележки

Патрульор

Здравейте! Виждам, че напоследък доста помагате при борбата с вандализма, за което искрено Ви благодаря! Тъй като вече почти покривате критериите за получаване на патрульорски права, без да се налага гласуване (т. 2), бихте могъл да поискате да Ви бъдат предоставени патрульорски права на У:ЗБ (погледнете тази редакция като пример). Така ще улесните както себе си, така и останалите патрульори. Когато получите флаг за патрульор, ще можете да отменяте накуп вандалски редакции, направени от един и същи потребител, вместо да правите няколко последователни връщания. При последователно вандализиране на страницата от повече потребители обаче ще се наложи да използвате ръчна отмяна и/или последователни връщания (според това кое е по-удобното за Вас). Също така ще можете да виждате непатрулираните редакции в последните промени и списъка Ви за наблюдение (излизат с червена удивителна), при което можете да ги отпатрулирате (за добри редакции), да ги отмените (за откровен/явен вандализъм) или да ги пропуснете (в случай че не сте сигурен), за да бъдат прегледани от друг патрульор. Благодаря Ви още веднъж за желанието и старанието да помагате в борбата с вандализма! --Ted Masters (беседа) 14:05, 15 юни 2021 (UTC)[отговор]

P.S. Подведох се за редакциите. Все още не покривате един от критериите (800 редакции в ОИП; към момента имате 724 в ОИП). Но предполагам, че това няма да се окаже голям проблем и пак бихте могъл да поискате патрульорски права. Вероятно до няколко дена или седмица ще покриете критерия за необходимия брой редакции в ОИП. --Ted Masters (беседа) 14:17, 15 юни 2021 (UTC)[отговор]

Ted Masters: Благодаря Ви за хубавите думи. В момента имам повече свободно време и затова съм по-активен. Но може би не за дълго. Наистина не знам как стоят нещата с кандидатстването за патрульор, но за момента сякаш не ми се струва удачно да го правя, тъй като не мисля, че ще имам възможност да се ангажирам и с това :-). Carbonaro. (беседа) 08:31, 16 юни 2021 (UTC)[отговор]
Флагът е просто помощно средство. Не е нужно да се ангажирате с каквото и да е – получаването на патрульорски флаг не Ви задължава по никакъв начин. Не би пречило, ако го имате. Винаги можете да си вземете уикипочивка, след което да се върнете към дейността си в Уикипедия – независимо дали става дума за дребни редакции (корекции, правопис, форматиране), или за патрулиране и отстраняване на вандализми.
Но Вие си знаете най-добре. Щом не желаете, няма да Ви настоявам. В случай че промените решението си, знайте, че винаги бихте могъл да пуснете заявка на У:ЗБ. --Ted Masters (беседа) 11:27, 16 юни 2021 (UTC)[отговор]
Ted Masters: Добре, благодаря. Ще помисля, след като редакциите ми станат 800. Carbonaro. (беседа) 08:44, 17 юни 2021 (UTC)[отговор]
Подновявам поканата да станеш патрульор - вече отговаряш напълно на условията, а показваш завидно усърдие в поправката на правописа. Достатъчно е да дадеш съгласието си. Освен това, без да има връзка с предходното, те каня да се включиш в проект Уикипедия:Правилен български език, където ще се опитаме да обединим усилията си за подобряване на езиковата грамотност в Уикипедия. --Ket (беседа) 08:53, 17 декември 2021 (UTC)[отговор]
Ket: Добре, нека да го направим! Но все пак няма да мога да съм активен постоянно. 😀 Carbonaro. (беседа) 10:29, 17 декември 2021 (UTC)[отговор]

Райна Каблешкова

Райна Каблешкова. Уважаеми колега, Каблешкова е родена на 29 юли 1948 не на 28. Не успявам да коригирам проблема. Дали не бихте Вие...--Luxferuer (беседа) 14:24, 11 юли 2021 (UTC)[отговор]

Оправих се по този начин--Luxferuer (беседа) 15:37, 11 юли 2021 (UTC)[отговор]
Luxferuer: Благодаря за информацията! Понякога и аз съм се ядосвал, че не мога да променя информацията в шаблона. Ето откъде можело да се коригира. Carbonaro. (беседа) 09:53, 12 юли 2021 (UTC)[отговор]

Кавички за имена на групи по БДС

Здравейте, върнах преместванията Ви по статиите за Куийн и Скорпиънс, защото към момента нямаме прието решение имената на музикалните групи да се изписват с кавички. Може да се обърнете към Уикипедия:Разговори, където евентуално тази тема да бъде обсъдена и да се вземе единодушно решение от общността. --Станислав Николаев 13:37, 15 декември 2021 (UTC)[отговор]

Stolz: Ясно ми е. Но според правилата, описани в „Официалния правописен речник на българския език“, би трябвало да се изписват точно така – с кавички. Не съм съгласен, че трябва да обсъждаме всяко едно нещо, за което „няма постигнат консенсус“, щом от БАН вече са регламентирали това. Най-добре би било да оставите редакциите така, както са, и Вие да поставите въпроса в Уикипедия:Разговори. Carbonaro. (беседа) 13:42, 15 декември 2021 (UTC)[отговор]
Нямам инфорамция БАН да диктува правилата в Уикипедия. Аз лично ще се съглася за всяко едно решение от общността в Уикипедия по този въпрос, дори да имам различно мнение по въпроса. Проблемът обаче засяга стотици статии и поставянето на кавички на всички, ще се окаже сериозен проблем мисля, ето затова такива решения не би следвало да се вземат от мен или вас, самосиндикално. Станислав Николаев 13:47, 15 декември 2021 (UTC)[отговор]
 Нямам инфорамция БАН да диктува правилата в Уикипедия. 
Българската Wikipedia е място, в което е желателно да се спазват правилата за правопис, не мислите ли така? :-) Но Вие сте с повече опит, оставям нещата на Вас. Carbonaro. (беседа) 13:50, 15 декември 2021 (UTC)[отговор]
Ама не, не става въпрос дали имам или не повече опит от Вас, това въобще не следва да се обсъжда. Просто знам каква работа ни чака, ако се наложи да добавяме кавички в статиите за музикалните групи, защото имената на музикалните групи са изписани много пъти във всяка една статия и това без бот, който автоматично да ги добави, си е къртовска работа отвсякъде. След като отказвате това да се обсъди в Разговори, ще отворя темата аз там, защото така се прави тук, когато има проблем засягащ толкова много статии, то той се обсъжда. Станислав Николаев 13:55, 15 декември 2021 (UTC)[отговор]
Прав сте. Наистина, ако трябва да се редактират всички статии, ще имаме нужда от бот. Но все пак нали идеята на Wikipedia не е да „учим“ хората как не се пише. :-) Благодаря Ви за вашата публикация в Уикипедия:Разговори. Carbonaro. (беседа) 15:18, 15 декември 2021 (UTC)[отговор]
Здравей, от утре започвам да правя корекции по повечето статии за рок групи, които поддържам, като Скорпиънс (основно тях), Куийн, Форинър, Уайтснейк, Доорс, Дийп Пърпъл, Пинк Флойд и още някои други, като редакциите ще са свързани с кавичките, за които стана вече дума. Можеш да се включиш и ти, като предлагам да не правим премествания, а да се ограничим само в текста, горе долу така разбрах от Разговори. Станислав Николаев 19:53, 20 декември 2021 (UTC)[отговор]
Само, минавайки случайно, да споделя колко е приятно да се четат дискусии между културни и добронамерени хора. :-)
— Luchesar • Б/П 20:36, 20 декември 2021 (UTC)[отговор]
Аз лично се опитвам да спазвам добрия тон, макар, че понякога го правя въпреки себе си. Просто си мисля, че някои то редакторите тук, особено тези с повече опит, от време на време преминават границата, но мнението си е лично мое. Сега ме чака доста работа по производните статии за Скорпиънс и ако някой иска, може да се включи с любимите ми кавички по БДС. Станислав Николаев 07:27, 21 декември 2021 (UTC)[отговор]
Stolz: Добре. Но не си длъжен, ако не ти се занимава. Рано или късно ще бъдат оправени. Относно това за спазването на добрия тон не разбрах много дали и мен включваш в тези някои редактори, които прекрачват границата. Надявам се, че не. :-D Carbonaro. (беседа) 07:43, 21 декември 2021 (UTC)[отговор]
Струва ми се, че не, и точно затова всъщност ви писах и на двамата – от вас може, и дори трябва, според мен, да взимат пример и други колеги. Разбира се, всеки един от нас може в един или друг момент да си „изпуска нервите“. Затова е важно също да проявяваме разбиране и съпричастност. Но също толкова важно е всички постоянно да се стремим да се контролираме и да сдържаме „нервите“ си, защото приятната (или поне не неприятната) атмосфера за работа може единствено да бъде от полза както за всички ни като индивидуални участници, така и за самата ни обща работа. В тоя смисъл ви благодаря и на двамата! :-)
— Luchesar • Б/П 14:24, 21 декември 2021 (UTC)[отговор]
Всичко е наред, не си ти, никой не е, драма няма. Не сме се събрали тук за да се харесваме или не, имаме работа за вършене, вършим си я, вече дори давам заето с тия кавички по безбройните създадени от мен статии около Скорпиънс...... :D Станислав Николаев 14:33, 21 декември 2021 (UTC)[отговор]

Денис Теофиков

Здрасти. В момента се провежда гласуване за изтриването на статията Денис Теофиков. Можеш ли да погледнеш и да вземеш участие? Мерси ако решиш да се отзовеш.--Rebelheartous (беседа) 17:13, 17 декември 2021 (UTC)[отговор]

Дожа Кет

Мерси за корекциите, които са правилни. Другите аз ще ги оправя. Само да ти обясня, че изписването „ар ен би“ идва от R'n'B, което се използва със същата честота както и R&B (ар енд би). Може да видиш, че на другите езици са дадени всички варианти в увода, вкл. и в българската статия. Тоест и двете не са грешни и няма нужда едното да се заменя с другото. Това е горе-долу същият случай като с г. и година на български. Червените препратки също няма нужда да се премахват, тъй като за някои или планирам статия, или просто някой друг след време ще я създаде. И последно за името, имай предвид, че то е псевдоним и не е задължително да произлиза от английски и да следва правилата за транскрибиране от английски. Има американски изпълнители с френски имена като например Уайклеф Жан (смесица от английски и френски), така че понякога е нужен и индивидуален подход. Поздрави.--Rebelheartous (беседа) 16:21, 19 януари 2022 (UTC)[отговор]

Rebelheartous: Няма проблем. Думата „арендби“ на български език се пише слято (Официален правописен речник на българския език. София: Просвета, 2012, с. 159.). Добре, червените препратки наистина ги махнах, за да изглежда по-естетично, но си прав, че може да се създадат статии впоследствие. Carbonaro. (беседа) 11:08, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Аз говоря за „ар ен би“. Забележи, че в R'n'B вторият символ е „ен“ от буквата N, а не съюзът „and“. Има „ар ен би“, има и „ар енд би“ („арендби“). Затова обясних, че и двата варианта се използват равностойно, като аз по-често съм срещал R'n'B и съответно използвам него. За статията имам нещо предвид в скоро време. Ще я допълвам, ще създам статии и по червените препратки. Само да сме живи и здрави.--Rebelheartous (беседа) 17:19, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
А, да, по принцип не е прието да се редактират личните потребителски страници освен ако не се премахва очевиден вандализъм от тях (моята основна доста пострада в последно време ухилване).--Rebelheartous (беседа) 17:21, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Последно за името Дожа Кет. Не бях догледал вчера, че и Кет е смемено. Ще пусна заявка до админите, защото след няколкото премествания доста се е оплескало. Ако желаеш, ще ти обясня каква е логиката и при изписването на Кет. Поздрави.--Rebelheartous (беседа) 17:24, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]

Кавички за имена на групи по БДС 2

Здравей, супер е, че преместваш статиите за някои от групите, но тъй като това създава лек проблем, а именно излишни пренасочвания, през написаните без кавички имена, нека не променяме преместваме статиите за самите групи. Нека Скорпиънс, Куийн и т.н. си останат без кавички в основното заглавие на статията. По този начин ще избегнем преправянето на стотици статии, където вече имената на групите същестуват. Надявам се, че успях да обясня какво точно имам предвид. --Станислав Николаев 14:58, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]

Stolz: Не можем ли да ангажираме бот с тази задача? Наистина е малко дразнещо в половината от статиите да е написано: Дискография на Куийн, а в другите – Дискография на „Куийн“. А пък и защо да ги оставяме така, след като е напълно грешно? Надявам се, че и ти ме разбираш. Нерешеност Carbonaro. (беседа) 15:03, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Не знам дали бот може да свърши това, вероятно трябва да се обърнем към администраторите. Знам, че така може да е грешно, но ще спести повярвай ми, хиляди излишни пренасочвания, а и смятам, че не е малко, че преправяме това в самите статии. --Станислав Николаев 15:05, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Освен това, един от аргументите ми е, че никой не търси в Гугъл нещо с кавички (особено музикални групи) и оттам допълнително пренасочванията ще създават излишни препращания. Станислав Николаев 15:08, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Stolz: А искаш ли да стопираме за момент създаването на нови пренасочвания и да изпратим заявка до администраторите за бота? усмивка Carbonaro. (беседа) 15:08, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Пробвай да им пишеш, но се съмнявам, че някой ще му се занимава с това. Станислав Николаев 15:12, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
А пък и когато някой търси нещо в интернет, добре е то да му се поднася без правописни и пунктуационни грешки. Както съм казвал, целта не е да показваме на хората как не се пише и да сме едни от най-неграмотните в Европа. Carbonaro. (беседа) 15:11, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
И какво правим с пренасочванията? Имаш ли представа в колко статти „Скорпиънс“ или „Куийн“ се срещат в Уикипедия? Станислав Николаев 15:14, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Stolz: Искаш ли още сега да отправим заявка към администраторите или заявка за бот задача? И да, знам колко много са. Гледал съм какво сочи насам. Carbonaro. (беседа) 15:15, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Отправи, стискам ти палци :) Станислав Николаев 15:18, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Ха-ха, добре. Carbonaro. (беседа) 15:19, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Stolz: Първо трябва да се уточним обаче какво да искаме да се направи. Някак си не мога да си формулирам задачата (нормално, тъй като не съм правил заявки за ботове досега). Искаме да се коригират всички пренасочвания или искаме да се преименуват статиите? И кои статии по-точно? Малко се изгубих. Carbonaro. (беседа) 15:26, 20 януари 2022 (UTC)[отговор]
Мисля, че просто ако опишеш какво искаш, колегите ще те разберат. Слагаме кавички в заглавията на статиите за музикалните групи и търсим начин, някак си в цялата българска Уикипедия, където има препратки за тези групи, кавичките да се добавят автоматично. Станислав Николаев 06:26, 21 януари 2022 (UTC)[отговор]
Stolz: Да, но първо ни трябва списък с музикалните групи, по който ботовете да се ръководят. Защото има статии от вида на „Дискография на Луна“ и „Дискография на „Куийн“. Carbonaro. (беседа) 13:42, 21 януари 2022 (UTC)[отговор]

Парамаунт

Окей, [...]. Предавам се. Много ти благодаря, че сложи кавички под името „Парамаунт Пикчърс“ и не посмях да ги добавя. Сорка. Ти печелиш, аз губя. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 8:25, 20 февруари 2022 (UTC)

Krisi tranchev.1999: Ама чакай, за какво говориш? Няма спечелили или загубили. Забелязах, че има грешка и реших да я оправя. Както неведнъж съм казвал, поздравления за това, което правиш! Без съмнение твоите приноси обогатяват българската Уикипедия, за което искрено ти благодарим! Относно казуса имената на фирмите и компаниите се ограждат в кавички или се изписват с шрифт, различен от основния. Поздрави! Carbonaro. (беседа) 08:30, 20 февруари 2022 (UTC)[отговор]
Аз съм си виновен, че правя грешки! Batman tas ми каза, че правописът ми не е добър. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 8:32, 20 февруари 2022 (UTC)
Krisi tranchev.1999: Определено правописът ти е по-добър от този на средностатистическия интернет потребител. намигане В крайна сметка човек винаги може да научи нещо ново. Не спирай да създаваш интересни статии и успех във всички начинания! Carbonaro. (беседа) 08:39, 20 февруари 2022 (UTC)[отговор]
Ако искаш да знаеш, Carbonaro, заради теб слагам кавички на компаниите, защото така си искал. Сега доволен ли си? --Krisi tranchev.1999 (беседа) 8:42, 20 февруари 2022 (UTC)
Да, благодаря. Carbonaro. (беседа) 08:44, 20 февруари 2022 (UTC)[отговор]
А прекалявам ли? --Krisi tranchev.1999 (беседа) 8:47, 20 февруари 2022 (UTC)
Свърших. Дано да си доволен. Всичко е готово. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 8:57, 20 февруари 2022 (UTC)

Carbonaro:, защо се намесваш? Аз решавам какво да пиша, разбираш ли? Добре де, прекалявам с грешките, защото ме правят неспокоен. Какво искаш от мен? Да ме блокираш? --Krisi tranchev.1999 (беседа) 13:19, 21 февруари 2022 (UTC)[отговор]

Моля те, спри да се намесваш в статиите на филмите, които съм създавам. Какво, като съм правил грешки? --Krisi tranchev.1999 (беседа) 13:38, 27 февруари 2022 (UTC)[отговор]

Просто забелязах нещо, което може да се подобри, и редактирах статията. Искрени благодарности за твоите приноси, но тук всеки има правото да редактира и моите редакции в твоите статии не са злонамерени. Carbonaro. (беседа) 13:40, 27 февруари 2022 (UTC)[отговор]
Krisi tranchev.1999, точно за такива изказвания като това „спри да се намесваш в статиите на филмите, които съм създавам.“ тук може да бъдете блокиран. Статиите не са ничия собственост и никой няма правото да прави подобни забележки на другите. Особено пък когато става въпрос за грешки за оправяне. Вземете си бележка. Сале (беседа) 17:41, 27 февруари 2022 (UTC)[отговор]

Радина Боршош

Carbonaro.:, дали „Господарка на злото 2“ е единствения й озвучен филм за актрисата Радина Боршош, която е озвучавала? Освен, че има много ангажименти в театъра, и си представям дали е озвучила някакви други филми. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 12:02, 8 март 2022 (UTC)[отговор]

Krisi tranchev.1999: Не мога да намеря информация за това да е озвучавала и други филми. Нерешеност Carbonaro. (беседа) 12:29, 8 март 2022 (UTC)[отговор]
Carbonaro.:, посети нейния Instagramhttp://instagram.com/radinaborshosh/. Там можеш да следиш какви са планираните й представления в Народния театър. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 12:32, 8 март 2022 (UTC)[отговор]
И Carbonaro.:, по-добре се заеми със статията за актрисата вместо мен, за да намериш информация какви са предстоящите й ангажименти в актьорската й кариера. Предложих и на Batman tas, на Radiohist или Молли да се заемат, ако ми откажат. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 12:36, 8 март 2022 (UTC)[отговор]

Преместване на категории и пренасочвания

Привет! Когато смяташ да местиш категории, дали заради правопис, дали по друга причина, можеш да активираш и използваш джаджата „Категориен майстор“ (CategoryMaster), която (почти винаги) автоматично поправя категоризирането по статиите. Така се спестява нуждата от бот. Споменавам това нещо заради това преместване, при което в пренасочващата категория са останали доста страници. Пренасочващите категории след това могат да бъдат прегледани за всеки случай, а ако всичко е наред – маркирани за изтриване. --Ted Masters (беседа) 18:09, 12 март 2022 (UTC)[отговор]

Ted Masters: Много благодаря!!! Наистина е абсурдно да се местят ръчно, затова щях да отправя заявка за бот задача, след като се насъберат малко такива категории. Честно казано, изобщо не бях обръщал внимание на тези инструменти. Сега, като гледам, има доста интересни. Още веднъж: благодаря! Carbonaro. (беседа) 09:07, 13 март 2022 (UTC)[отговор]

Кавички в категории за групи

Здрасти. Може ли да цитираш, съгласно кое правило от официалния речник при тези имена на категории трябва да има задължително кавички? --Стан (беседа) 16:38, 13 март 2022 (UTC)[отговор]

Здравей! Предполагам, че говориш за имената на групите.

104.3.2. При собствени имена, които са приложения в рамките на словосъчетания.
храм-паметник „Александър Невски“, църква „Свети Седмочисленици“, мина „ Челопеч“, район „Средец“, жилищен комплекс „Люлин“, квартал „Княжево“, булевард „Прага“, улица „Бистрица“, хотел „Перун“, хижа „Белите брези“, къмпинг „Силистар“, язовир „Голям Беглик“, телевизор „Сони“, спортни обувки „Булдозер“, шоколад „Своге“, сапун „Бочко“, картофи сорт „Пикасо“, куче порода „Лабрадор“, орден „Стара планина“, специалност „Ландшафтна архитектура“, отдел „ Човешки ресурси“, катедра „Общо езикознание“, вестник „Стършел“, списание „Паралели“, повест „Чичовци“, филм „Вчера“, телевизия „Диема“, радио „Романтика“, фестивал „Аполония“

104.3.3. Ако първата част от словосъчетанието липсва, кавичките се запазват.
Обичам да се разхождам в градинката пред „Свети Седмочисленици“.
Живея на „Бистрица“ повече от двайсет години.
Наскоро препрочетох „Балада за Георг Хених“.
„Мера според мера“ е един от любимите ми филми.


105.6. При собствени имена, изписани с некирилска графика или съдържащи цифри.
шоколад Milka, масло President, раница Eastpak, камион Volvo, бира Velkopopovický Kozel, застрахователна компания Allianz, фирма Canon Group, група µ, Клуб 703, международен път Е79

Взето директно от „Официалния правописен речник“.
Имената на групите не са изключение. Това са съществителни собствени имена с български или чужд произход, които могат да са приложения в рамките на словосъчетание: група „Скорпиънс“, или могат да се употребяват директно: Имам билети за концерта на „Скорпиънс“.
И в двата случая се пишат кавички, защото имената са написани на български език. Ако името по някакъв начин се различава от основния текст, кавички не се поставят: група Скорпиънс. Също така, ако са с латински букви: група Scorpions.
Тази тема е обсъждана и на Уикипедия:Разговори.
Carbonaro. (беседа) 10:38, 14 март 2022 (UTC)[отговор]
Благодаря. Връзката към дискусията е достатъчна. Все пак ще проверя и в „Езикови справки“, за да сме сигурни, че интерпретираме правилно правилата. --Стан (беседа) 11:05, 14 март 2022 (UTC)[отговор]
Ще се радвам. Драсни един ред после. Carbonaro. (беседа) 11:06, 14 март 2022 (UTC)[отговор]
Езикови справки: Когато е написано на кирилица, името на групата се огражда в кавички: Песни на „Уайтснейк“. --Стан (беседа) 13:19, 14 март 2022 (UTC)[отговор]
Супер! Благодаря. Carbonaro. (беседа) 13:29, 14 март 2022 (UTC)[отговор]

За Уриалът

За нищо! Аз правя всичко възможно да създам каквато и да е страница в Уикипедия. С уважение: Асен Манев Асен Манев (беседа) 08:03, 17 март 2022 (UTC)[отговор]

Асен Манев: Продължавай все така. Работата, която вършиш, е чудесна и Wikipedia има нужда от хора като теб! Carbonaro. (беседа) 08:05, 17 март 2022 (UTC)[отговор]

Точката/запетаята преди или след ref/ref?

Здравей, виждам че си избрал варианта точката в края на изречението да предхожда бележката под линия, визирам Додона. Досега не съм се замисляла, но от дълги години го пиша точно обратното - точката/запетаята след всички бележки. Имаш ли някакви съображения по въпроса? Едно ръководство, което ползвам понякога, потвърждава моята теза, но то може да не е меродавно. Погледни и правописния речник, т. 130.4.2. Във всеки случай, ми се струва трудоемко и загуба на време да се поправя, независимо кое е вярно--Ket (беседа) 12:29, 21 март 2022 (UTC)[отговор]

От Rebelheartous ми беше направена забележка рефовете да са след точката или запетаята. --Luxferuer (беседа) 13:09, 21 март 2022 (UTC)[отговор]
Здравей, Ket. И двата варианта са допустими и се използват при различни ситуации.
Когато бележката се отнася само за една дума, индексът се поставя след нея.

В средното течение бреговете ѝ стават пясъчни, но руслото ѝ продължава да е неустойчиво и силно меандрира1.

1 Меандър – плавна извивка на река във форма на подкова, образувала се под действието на съвкупност от фактори.

Когато пояснява цялото изречение, индексът се поставя след края на изречението.

Христо Ботев е роден в Калофер.1

1 Христо Ботев - кратка биография [онлайн]. Достъпно от: bgmateriali.com/материал/христо-ботев-кратка-биография

Погледни т. 135.3.1 и 135.3.2 на стр. 139. Правилото, което ти си посочила, се отнася за библиографско цитиране с препратка в текста. В Wikipedia обаче не цитираме по този начин. Разбира се, не съм толкова дребнав, че да обикалям из статиите и да го оправям, ухилване и в никакъв случай не те упреквам. Carbonaro. (беседа) 18:51, 21 март 2022 (UTC)[отговор]
Благодаря за уточнението, нека приемем, че и двете са правилни. Солидарна съм и с мнението по-долу, че уеднаквяването може да не бъде първостепенна задача, все пак имаме много по-съществени трески за дялане! Ket (беседа) 20:13, 21 март 2022 (UTC)[отговор]
Читателите трябва да знаят за какво се отнася бележката, така че правилото е много разумно и според мен трябва да го следваме. Бих допълнил, че когато бележката се отнася за обособена със запетая част от сложно изречение, бележката трябва да бъде след запетаята. Единственото изключение, наистина, е когато бележката се отнася само до конкретна дума (или може би словосъчетание).
— Luchesar • Б/П 20:21, 21 март 2022 (UTC)[отговор]
Може би като един от главните виновници, занимаващи се да поправят подобни „грешки“ (най-вече чрез ботската ми сметка + почти винаги съпроводени с друг тип корекции), определено е добре да знам и да изключа правилото. Самият аз, пишейки проекти и протоколи, винаги съм поставял бележките след пунктуационните знаци – така го научих покрай университета това „правило“. Установих също, че в мнозинството от научна литература (да, предимно чужда) използват същия подход. И с течение на времето го възприех за правилно. Сега разбирам, че това всъщност може и да е неправилно, макар че си запазвам правото да изпитвам голяма доза съмнение. намигане Та ще изключа правилото. Уеднаквяването може да почака, ако въобще някога дочака. ухилване Остават обаче някои въпроси за доизясняване – какво правим при съкращенията като година/век, последвани от бележки (пишем го като ... г[1]., ... г.[1] или ... г.[1].), както и какво правим при случаите (при това немалко), при които имаме пунктуация преди и след даден ref (напр. някакъв текст.[1].)? --Ted Masters (беседа) 18:55, 21 март 2022 (UTC)[отговор]
За мен логичното е ref да се слага след точката. Защото цитираният източник не се отнася само за последната дума от изречението. Той може да пояснява цялата изречение, или дори целия абзац. --Молли (беседа) 23:02, 21 март 2022 (UTC)[отговор]
Ted Masters, не е правилно да има две точки. Бях повдигнал въпроса тук, но нямаше реакции. Carbonaro. (беседа) 07:38, 22 март 2022 (UTC)[отговор]
+1. Какво трябва да означава точката след източника? Не намирам смисъл. --Молли (беседа) 08:00, 22 март 2022 (UTC)[отговор]
Да, знам че е неправилно. Въпросът е друг: ако реша да махна едната точка, коя да махна - преди или след? По разбираеми причини няма как да знам какво е било предпочитанието на поставящия ref-a + точките. Той самият не е бил наясно какво иска. ухилване Като нищо после да се разрази някоя редакторска война. Не ми се влиза в дребнави спорове... за едната точка/запетая. --Ted Masters (беседа) 01:24, 23 март 2022 (UTC)[отговор]
Ted Masters, сега разбирам. Аз по принцип, когато видя такава грешка, махам точката след ref-а с презумпцията, че редакторът е искал да подкрепи с източник цялото изречение. И вярвам, че в повечето случаи е така. Все пак по подразбиране уикипедианците слагат един източник, който се отнася за много твърдения. Много по-рядко се пояснява само една дума и още по-рядко тя би се оказала в края на изречението. усмивка Забелязвам, че обикновено колегите неволно слагат две точки, когато ползват редактора на кодсещаш се защо. Иначе, ако някой реши да се задълбочи, може да провери източника и оттам да си направи извода какво точно пояснява. Но това е ужасно трудоемко и не ти го препоръчвам. Carbonaro. (беседа) 07:31, 23 март 2022 (UTC)[отговор]

Признавам си, че съм направил правописни грешки

Carbonaro.:, предавам се. Аз съм неудачник и правописът ми не е добър, а пиша щуротии. Благодаря ти, че ми оправи грешките, и ще ти призная – аз съм смотаняк и не заслужавам да редактирам в Уикипедия. По-добре ме накарай да ме блокират, защото прекалих. Аз съм най-скапаният редактор, който не ме заслужава. По-добре ме обвинявай, че съм направил правописни грешки и се чувствам като пълен идиот. По-добре се оправи със статиите, които създавам. Ако искаш, сложи кавички, ако искаш, изтрий таблиците за нахсинхронни дублажи на филмите. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 16:17, 22 март 2022 (UTC)[отговор]

Криси, всеки може да поправя твои грешки в статиите. Не вярвам някой да го прави, за да те дразни или ядосва. Моля те, спри да превръщаш потребителските беседи в книга за оплаквания. --Ted Masters (беседа) 02:06, 23 март 2022 (UTC)[отговор]
Ted Masters, ако не искаш да ме понасяш, ме блокирай. --Krisi tranchev.1999 (беседа) 4:57, 23 март 2022 (UTC)
Че това ли е целта ти? Да те блокира някой? Ако не искаш да ти пипат статиите, просто не създавай такива. Няма собственост на статиите, вече много пъти ти е обяснявано. Никой обаче не е длъжен да ти търпи словоизлиянията и самосъжалителните речи. Това тук не е психиатрична клиника. --Ted Masters (беседа) 05:44, 23 март 2022 (UTC)[отговор]

References

Привет! Благодаря ти за забележката, че ако има предишен references таг, той ще хване ref-овете над него. Напълно прав си и така е по документацията. Проблемът е, че ако някой добави нови бележки по страницата, невинаги ще се досети да добави таг. От друга страна, ако не се сети за това, вероятно няма да се сети да добави и група. Така че може би добавянето на група наистина да е излишно. Благодаря още веднъж, че ми обръщаш внимание.
— Luchesar • Б/П 09:55, 28 март 2022 (UTC)[отговор]

Luchesar, пак заповядай. ухилване Сега, като гледам в документацията, наистина го пише. Но както казваш, хората не се сещат <references /> да сложат, пък да не говорим да ги групират.
Може би групирането все пак намира полза. Например, ако имаме източници, но искаме да уточним нещо допълнително. Carbonaro. (беседа) 11:07, 28 март 2022 (UTC)[отговор]

Кавички за песни

Привет, ти хубаво махаш кавичките от имената на песните (Still of the Night), но имай предвид, че така ги правя от години, иначе не се различава от това как изписаме имената на албумите, става наълно еднаков. Ако и това трябва да пренаписваме заради някое правило, ще си подам вече оставката...... --Станислав Николаев 09:00, 30 март 2022 (UTC)[отговор]

Станислав Николаев: Здравей! Не, извинявай, изобщо не съм имал намерение да те засегна по някакъв начин. Просто, както си разцъквах, видях твоята статия и реших да бутна някои неща, например числителните редни имена. После се усетих, че в името също има грешка и затова го оправих. Хем е на английски, хем е с наклонен шрифт и в този случай кавичките са напълно излишни. Поне ако следваме правилата. Щом така си ги писал навсякъде, остави ги така. Няма да направиш никому услуга, ако тръгнеш да се занимаваш с това, най-много да навредиш на себе си. Carbonaro. (беседа) 09:06, 30 март 2022 (UTC)[отговор]
Всъщност така ги започнах още преди много години, мисля че @Spiritia някаъде ми го показа по този начин и така го възприех. От друга страна, всъщност нямам представа как е правилно според правилата на български език и ако това, което си променил за кавичките, е правилно, то от тук нататък при създаване на нови статии за песни, няма да слагам кавички. Станислав Николаев 09:10, 30 март 2022 (UTC)[отговор]
Не, не, остави ги така. Само това ни трябва! Макар че, ако някой реши, може за по-сигурно да попита в „Езикови справки“. Carbonaro. (беседа) 09:12, 30 март 2022 (UTC)[отговор]
Добре, но ти защо смяташ, че са излишни, все от някъде имаш тази информация? Станислав Николаев 09:13, 30 март 2022 (UTC)[отговор]
От Официалния правописен речник. Също като при имената на групите. Това са все съществителни собстени имена. Може и да греша обаче. Например т. 105.2 гласи: При заглавия на книги, беседи, лекции, речи, дисертации, конкурси, концерти, филми, оперни и театрални представления, шоу спектакли и др. поради специфично графично оформяне. Сега как да тълкуваме това? В текста имаше специфично графично оформяне – с наклонен шрифт. Възможно е да се окаже, че трябва да се пишат с кавички. Най-точен отговор биха дали от Института за български език. Carbonaro. (беседа) 09:26, 30 март 2022 (UTC)[отговор]
Разбирам, но както вече и ти каза, оставяме ги така, за да не усложняваме нещата. Иначе, винаги съм готов за подобни разговори, защото никак не се чувствам напълно компетентен за някои неща. Станислав Николаев 10:02, 30 март 2022 (UTC)[отговор]
Благодаря. Голямо удоволствие е да се общува с интелигентни хора. Човек винаги трябва да пита, когато не разбира нещо. Все пак никой не е съвършен. Carbonaro. (беседа) 10:55, 30 март 2022 (UTC)[отговор]

Пет стотинки и от мене (като немам никакво намерение да го налагам където и да е) но имайте предвид, че наклоненият шрифт (италиксът) и кавичките се дублират, тъй като означават едно и също. Или или е. С тези аргументи и премахнахме италикса от шаблона цитат, защото има кавички. -- Мико (беседа) 12:28, 30 март 2022 (UTC)[отговор]

Да, излишни са. Ама работата е твърде много, като се има предвид броят на статиите, така че на този етап няма да поправяме нищо. Впоследствие, минавайки през някоя статия, я ще махнем кавичките, я ще сложим запетая... Идеята е да не се задълбочаваме, а само ако случайно забележим нещо, то да се отстрани. И между другото, в шаблона {{цитат2}} текстът е с наклонен шрифт. Но честно казано, изглежда добре. А бе, може доста да се спори. Carbonaro. (беседа) 13:34, 30 март 2022 (UTC)[отговор]

Ерик Стекел

Ерик Стекел Уважаеми колега, дали ще можете да я свържете с тази. --Luxferuer (беседа) 10:40, 11 април 2022 (UTC)[отговор]

Luxferuer: Здравей. Вече е свързана. Проблемът е, че няма страници за този персонаж в другите уикипедии. Carbonaro. (беседа) 11:48, 11 април 2022 (UTC)[отговор]
Имало е в енУики. Била е изтрита, защото не е покривала критериите за значимост. --Ted Masters (беседа) 11:57, 11 април 2022 (UTC)[отговор]
Ted Masters: То и за нашата не ми изглежда да има голяма значимост, ама реших да не повдигам въпроса. Carbonaro. (беседа) 12:10, 11 април 2022 (UTC)[отговор]
Има издадени албуми, които обаче изобщо не са били сертифицирани. Няма и хитове явно – т.е. албуми и/или сингли, дето да са влизали в национални класации. Та и аз като тебе ги виждам нещата. ухилване --Ted Masters (беседа) 12:16, 11 април 2022 (UTC)[отговор]

Все пак са минали пет години, а ние не знаем как е изглеждала тогава тяхната. --Luxferuer (беседа) 12:14, 11 април 2022 (UTC)[отговор]

За стилът и други

Думата „досега“ не би следвало да се използва в енциклопедия, защото тя не е текуща, датирана публикация. Същото важи и за „към момента“, и пр.

В текста заглавията на публикации се изписват с кавички (при списък - не). Други имена на чужд език могат и да са курсив (https://kaksepishe.com/kavichki-zaglaviya/). --Rumensz (беседа) 18:29, 9 май 2022 (UTC)[отговор]

За „досега“ приемам мотивите ти. За кавичките не разбрах много. Може ли да посочиш конкретна статия, не помня всичко, което съм редактирал. Освен това желателно е, когато правиш забележка за стила, ти самият да си наясно с правилата. Поздрави! Carbonaro. (беседа) 10:00, 10 май 2022 (UTC)[отговор]
редакция 11388098. Пиши и статии, полезно е. --Rumensz (беседа) 17:30, 10 май 2022 (UTC)[отговор]
Благодаря. От страницата с моите приноси може да се намерят статиите, които съм създал. Поздрави! Carbonaro. (беседа) 09:24, 16 май 2022 (UTC)[отговор]

Разумен период на изчакване

Здравей,
По повод на това: Дали ще може за в бъдеще да поизчакаш малко повече (например 10-15 минути), когато редактираш след някого? Вече няколко пъти при мои редакции се получава конфликт поради светкавичната ти намеса, с който аз успявам да се справя, но по-неопитни редактори биха изпитали голямо разочарование, защото няма да знаят как да запазят хем твоите, хем своите реадкции. Благодаря,--Ket (беседа) 11:57, 23 май 2022 (UTC)[отговор]