Уикипедия:Онлайн медии и ПР/Архив 4

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Тази страница от именно пространство „Уикипедия“ е вече стара и неактуална. Съдържанието ѝ се пази от исторически интерес; моля, не го редактирайте! Прегледайте настоящата ѝ версия (ако има такава) или инициирайте обсъждане за актуализация.

Кратка връзка: У:ОМПР
Архиви: 2009-10, 2010-11, 2011-12

„Онлайн медии и ПР“ е уикипедиански проект, започнат от преподавателката Жюстин Томс и нейни студенти от Нов български университет, които желаят да допринасят към Българоезичната Уикипедия, като пишат и подобряват статии в областите на онлайн медиите, рекламата, връзките с обществеността. През академичната 2012-13 година тече четвъртото издание на проекта.

Правила и насоки за участие

Студентите, които имат желание да участват в проекта, трябва да се регистрират с потребителско име в системата, и до 31 октомври 2012 (включително) да се впишат в списъка с участници по-долу, посочвайки две теми на енциклопедични статии, по които имат намерение да работят.

  • Поне една от двете теми трябва да е по изучаваната област - за улеснение е предложен списък с теми.
  • Втората тема може също да е от областта или тема по избор (препоръчително след консултация с преподавателя и уики-менторите).
  • Освен създаването на нови статии, се насърчава и разширяването и подобряването на вече съществуващи мъничета.

Спазването на този срок е задължително за участието в проекта: след 31 октомври тази страница ще бъде заключена за редактиране.

След избор на тема/теми измежду ненаписаните статии (или мъничетата) от списъка по-долу, участникът ги изтрива от там с цел да не се получава дублиране на теми.

Крайният срок за подготовка на двете статии е до 30 ноември 2012 г. Менторите ще бъдат на разположение да помагат на участниците със съвети и насоки за подобряване на статиите.

Важно:

Участници

Уики-ментори

  1. Spiritia (беседа)
  2. Maymay (беседа)

Студенти

Теми за развиване

Нови статии

Мъничета

Мъничетата са вече съществуващи статии за подобряване и/или разширяване

Добри практики и ресурси

Добре разработени статии в проекта през 2009/10 година
Полезни помощни страници
Други