Straight Between the Eyes

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Straight Between the Eyes
Албум на Rainbow
Записандекември 1981
Издаден10 юни 1982
Жанрхардрок
Времетраене40:58
Музикален издателPolydor, Mercury Records (първоначално в САЩ)
Пореден албум6
Продуцент(и)Роджър Глоувър
Езиканглийски
Професионална оценка
Хронология на Rainbow
Jealous Lover EP
(1981)
„Straight Between The Eyes“
(1982)
Bent Out of Shape
(1983)

„Straight Between the Eyes“ (превод от английски: „Точно между очите“) е шестият студиен албум на рок групата Рейнбоу, издаден през 1982 г. и преиздаден през май 1999 г.

Съставът, записал този албум, е същият като в Difficult to Cure, с изключението, че Дейвид Розентал заменя Дон Еъри на клавишните. През април 1982 г., в интервю за британското рок списание Kerrang!, Блекмор казва за „MISS Mistreated“: „За да избегнем объркване, думата Miss е написана три пъти по-голяма от mistreated, но все пак очаквам, че ще има някой, когото няма да назова, който ще дойде и ще каже „Аз написах тази песен“.“ (Този някой е Дейвид Ковърдейл, с когото Блекмор написва „Mistreated“ за албума на Дийп Пърпъл ot 1974 Burn).

По време на турнето, на концертите се появяват две механични очи, с прожектори светещи към публиката. Това е записано и издадено на DVD Live Between The Eyes. Въпреки продължителното и обширно турне, концерти във Великобритания не са включени, което предизвиква недоволство от страна на британските фенове.

Песента „Stone Cold“ е включена в компютърната игра Grand Theft Auto: Vice City Stories.

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

Всички песни са написани от Джо Лин Търнър, Ричи Блекмор и Роджър Глоувър, освен посочените.

  1. „Death Alley Driver“ – 4:45 (Търнър, Блекмор)
  2. „Stone Cold“ – 5:19
  3. „Bring on the Night (Dream Chaser)“ – 4:08
  4. „Tite Squeeze“ – 3:16
  5. „Tearin' Out My Heart“ – 4:06
  6. „Power“ – 4:27
  7. „MISS Mistreated“ – 4:30 (Търнър, Блекмор, Дейвид Розентал)
  8. „Rock Fever“ – 3:52 (Търнър, Блекмор)
  9. „Eyes of Fire“ – 6:36 (Търнър, Блекмор, Боби Рондинели)

Състав[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Straight Between the Eyes в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​