Австрийска социална служба

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Организацията на Австрийската социална служба предлага възможността 9-месечната задължителна цивилна служба за австрийци (или алтернативна военна служба)да бъде заменена с 12-месечна дейност в чужбина.

Австрийската социална служба е част от Австрийската цивилна служба в чужбина, основана от д-р Андреас Майслингер през 1998 г.

Социалната служба може да се отслужи в различни области и има за цел да подпомага социалното и икономическо развитие на съответната държава. Австрийската социална служба в разполага с 32 различни месторазположения и 69 места (в началото на 2004 г.) Това я прави най-голямата организация за служба в чужбина.

Може да бъде отслужена в 3 области:

  • социална
  • възпоменателна
  • миротворителна

Социалната служба се изпълнява в рамките на проекти за икономи ческото и социално развитие на съответните страни. Служещите работят по различни проекти, например свързани с подобряването на качеството на питейната вода в неразвитите страни или подпомагането на бездомни деца. Социалната служба разполага с 32 различни местоположения (информацията датира от 2004 г.), което я прави най-голямата по рода си организация в Австрия за служба в чужбина. Социалната служба има центрове в 22 държави върху 4 континента с различни задачи и цели.

Някои от проектите на социалната служба за подкрепа са за бездомни деца, образователни програми, домове за възрастни и инвалиди както и подкрепа за хомосексуални. В страни от Третия свят се организират проекти за околната среда и развитието.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]