Агенция „Пътна инфраструктура“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Агенция „Пътна инфраструктура“ е специализирана агенция към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

По-важни дати от нейната история са:

  • Считано от 8 август 2006 г. Изпълнителна агенция “Пътища” (ИАП) се преобразува във Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” (ФРПИ) към Министерство на финансите, считано от 12 август 2006 г.
  • На 8 август 2008 г. Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" е преобразуван в Национална агенция "Пътна инфраструктура".
  • Считано от 9 септември с въведените промени в Закона за пътищата, Национална агенция „Пътна инфраструктура” е преименувана на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Ръководството на АПИ се състои от тричленен Управителен съвет. За Председател на УС от 23 септември 2009 г. е назначен инж. Димитър Иванов. Членове на УС са инж. Клаус-Дитер Щоле и Божидар Йотов.

На 21 октомври 2009 г. инж. Димитър Иванов е освободен от длъжност и за Председател на УС е назначен Божидар Йотов.

На 24.02.2011 г. Божидар Йотов си подава оставката като Председател на УС на АПИ.

Новият Председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Сергей Михалев встъпва в длъжност на 25.02.2011 г.

Като Член на УС на агенцията мястото на Клаус-Дитер Щоле е заето от Николина Николова. Другият член на УС на АПИ е инж. Лазар Лазаров.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  • [1] Официален сайт