Ал Бънди

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Ал Бънди
герой на Майкъл Мой
Рон Лийвит
от Женени с деца
Характеристики
Пол мъж
Националност американец
Работа продавач на обувки
Съпруга Пеги Бънди
Деца Кели Бънди
Бът Бънди
Филмови адаптации
Актьор/Актриса Ед О'Нийл

Алфонс „Ал“ Бънди е измислен герой от американския комедиен сериал „Женени с деца“. Ролята му се изпълнява от Ед О'Нийл. В българския дублаж се озвучава от Стефан Димитриев.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ал е роден на 7 ноември 1948 г. в семейство, в което всички мъже са прокълнати да не им върви в живота. Той учи в гимназия „Полк Хай“, където става футболна звезда, защото успява за един мач да вкара 4 тъчдауна. Славата му утихва много бързо. Запознава се с Маргарет (Пеги) Уанка и двамата се женят. На сватбата Ал е доста пиян и когато свещеникът го пита дали взима Пег за жена, той побягва към вратата, но бащата на Пеги го спира и го връща обратно на олтара. След сватбата си с Пеги, Ал няма много приходи и се налага да живеят в къща, която Пеги нарича „дупка“. Ал и обещава, че ще работи за кратко като продавач на обувки в Търговски център New Market Mall в магазина на Гери Gary's Shoes and Accessoires, за да спечелят някакви пари. Всъщност, той остава завинаги продавач на обувки. Междувременно им се раждат две деца. Първородното им дете се казва Кели. Като малка Кели е много умна и постоянно чете книги, но след като семейство Бънди катастрофират тя си удря главата, започва да се възхищава на „лъскавите си обущенца“, и впоследствие се развива като красива, но доста празноглава блондинка. Второто им дете – Бъд – е умен, но не много красив. Двете деца искат куче и Ал е принуден да вземе Бък.

Проклятието[редактиране | редактиране на кода]

Един от прадедите на Ал е работел като ковач в селце, наречено Долен Ънктън. Вещица го прокълнава заради грубото му отношение към нея. Докато не бъдат избити всички мъже от рода Бънди, в селцето ще остане завинаги пълен мрак.