Американски дракон: Джейк Лонг

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Американси дракон : Джейк Лонг
American Dragon: Jake Long
Жанр Анимация , Комедия
Създател(и) Джев Гооди
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 2
Епизоди 52 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене около 21 минути
Разпространение
ТВ Канал Disney Channel
IMDb

Американски Дракон е продукция на Disney.Излъчва се по Disney Channel и Disney XD.Има 52 епизода.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Джейк произхожда от семейство дракони.Негов учител е дядо му. Джейк е много безотговорен и често се забърква в проблеми. Той живее с родителите си и 8 годишната си сестричка,Хейли. Хейли също е дракон.Тя винаги превъзхожда Джейк във всичко за това той се чуства силно застрашен от нея. Най - добрите му приятели са Трикси и Спът. Няговата страст е скейтборда.Един от най - големите врагове на Джейк е кланът на ловците.Единствената цел на клана е да отърве света от магическите същества.Джейк се влюбва в Роуз и тя в него.Тя е негова съученичка и негов смъртен враг,защото е част от клана на ловците.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Джейкъб "Джейк" Лука Лонг - Той е много безотговорен,но има добро сърце.Най-добрите му приятели са Трикси и Спът.Влюбва се в Роуз и въпреки,че тя е нинджата,която е преследвал не спира да я обича. Понякога му харесва да е американски дракон,но му е трудно да намери баланса който му е необходим за да се справи със задълженията си.

Роуз/Ловджийката - Гаджето на Джейк.Тя е много красива.Отгледана и обучена от клана на лоците от бебе.Кланът я е откраднал от родителите й след раждането.Тя има много силни романтични чувства към Джейк,въпреки че е дракон.

Трикси Картър - Тя е най-добрата приятелка на Джейк.Обича да скача на въже.Тя е може би най - уравновесена от тримата.Отначало гледа недоверчиво към връзката на Джейк и Роуз,но с времето започва да я подкрепя.

Фу Кучето - Той е говорещото куче на Дядо.Мисли само за храна и телевизия,но помага и в битки. Обича да си играе с отварите.По време на битките,Фу често говори по телефона и залага бисквитки.

Лао Сши "Дядо" - Той е строгия дядо на Джейк.Има си магазин за електроника,чието мото е никога не сме имали клиент.Има говорещо куче на име Фу.Той дава винаги съвети на Джейк при битките с злодеите.

Хейли Кей Лонг - Тя е малката сестричка на Джейк.Тя е винаги се стреми да бъде съвършенна във всичко.Тя е ахилесовата пета на Джейк.

Артър Спъд Спъдински - Той е най-добрият приятел на Джейк.Той има голямо въубражение и често изглежда като глупак,но всъщност е много умен и може да разгадава невъзможни кодове.

Хънтсмън - Той изпитва силна омраза към драконите и иска да убие всички магически създания.Той е учителят на Роуз и лидерът на клана на ловците.

„Американски дракон: Джейк Лонг“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започна първото си излъчване по локализираната версия на канал Jetix. В началото анимацията върви без дублаж, а по-късно е озвучена от студио Медия линк. Ролите се озвучават от артистите Цветослава Симеонова, Живко Джуранов, Цанко Тасев и Росен Плосков.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]