Беседа:Александър Екзарх

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Тексът след "Възгледите на Екзарх не се различават съществено от настроенията и разбиранията ..." е изцяло копиран от саттията на Петко Петков Александър Екзарх – княз на България? // Александър Екзарх и българските пътища към Европа ХІХ – началото на ХХ век : Материали от международна конференция, Ст. Загора, 7–8 май 2005 г. Ст. Загора : Кота, 2007, с. 211–222., като авторът не е посочен. Копирани са дори бележки от статията на Петков, които в нашата статия са оставени в скоби и са се получили леко безсмислени - „Стара планина“ 1876а;".

Като източик на поне едно от изреченията, копирани от Петков, е посочена „Българска книга: енциклопедия“, изд. Пенсофт, 2004 г., с. 162-163.. В конкретния случай изречението "Следователно, макар и далеч от родината, той живее с проблемите на българския народ и разсъждава по сходен начин синтелигенцията му." няма нищо общо с приписвания му източник, а е буквално взето от нецитирания такъв, от който е копирана голяма част от текста.

Виждам, че копираният и мистифициран по отношение на източниците текст е внесен от потребител DenisWasRight. Връщам го. --Akeckarov (беседа) 08:47, 11 февруари 2019 (UTC)[отговор]