Беседа:Богомолки

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Заглавието[редактиране на кода]

Не би ли трябвало да бъде „Богомолки“? --Maymay 16:38, 3 юли 2008 (UTC)

Ами според правилата за именуване май не. Като примери куче, котка и т.н. --ShadeOfGrey 16:43, 3 юли 2008 (UTC)
Ами тук са определени като разред. Котката и кучето са разред Хищници. Добре ще е да погледне някой специалист. --Maymay 18:53, 3 юли 2008 (UTC)
За да стане ясно,богомолката е насекомо от разред Богомолки.За индивида богомолка е и статията.--Въглерод 19:31, 3 юли 2008 (UTC)
  • Първо ако статията остане като Mantodea, то тя се отнася за разреда. Ако се промени на номиналния род - Mantis, то тя е за рода. В краен случай може да остане и като Mantis нещо си - за определен вид, например Mantis religiosa. МЕП-а сочи към разреда - на английски явно разреда, рода и видовото разнообразие попада под една и съща дума - Mantis (такава им е думата) въпреки, че би трябвало да е резервирано за рода. При всички положения статия за индивид не може да има, защото са милиони в рамките на вид :-). Вид богомолка няма - има семейство Богомолки. Това което евентуално се има предвид в статията на български се нарича зелена богомолка (Mantis religiosa) въпреки, че не винаги е зелена (географски вариации) :-). BloodIce 19:47, 3 юли 2008 (UTC)
Благодаря за пояснението.Редактирай го,ако трябва.Без възражения съм.Поздрави--Въглерод 20:00, 3 юли 2008 (UTC)
Ще започна нова статия, в превод от немски, отнасяща до разред Богомолки.--Deutscher 00:07, 8 август 2008 (UTC)