Беседа:Варшавско въстание

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Тази статия заслужава окончателно дооглеждане и излъскване. На мен (по принцип съм заядлив) само 2 неща ми предизвикват въпрос:

Ако Варшава не беше в Генералното губернаторство, не бихме имали 4/5 от проблемите си на тази територия. Варшаве е била и ще бъде средище на хаос и място, от което опозицията се разпростира в останалата част на страната. – Ханс Франк
Да не е съпротивата - то е военно понятие. опозицията е при легални политически борби.


"концентрационния лагер в руините на Варшавското гето" - ??? не намерих данни в гетото да е имало концентрационен лагер, то си е било просто гето.

По принцип си прав. Преводите ми на тези по-дълги статии са далеч от идеални, но ми е трудно да ги редактирам ефективно непосредствено след това (просто чета пет за четири). Затова разчитам на помощта на останалите - сложил съм един списък на моята страница.

По първата точка си прав, сега ще го коригирам. За концентрационния лагер: доколкото разбирам след като гетото е изселено през 1942, там е направен концентрационен лагер - виж en:Warsaw concentration camp. --Спас Колев 09:33, 22 ное 2004 (UTC)