Беседа:Детска Евровизия 2015

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Езикът, говорен в Черна гора, се нарича сръбски. Погледнете изследвания на езиковеди, които отричат съществуването на отделен език. --Кончита Вурст (беседа) 17:24, 21 юли 2015 (UTC)

en:A language is a dialect with an army and navy – често политическите и социалните фактори са по-определящи от чисто езиковедските такива. Наистина сръбският и черногорският, а също и хърватският и босненският език, по същество са варианти на един и същи език (сърбохърватски), но всеки от тях има статут на официален език в съответната държава. Босна и Херцеговина дори има три официални езика заради тирте главни етнически групи там: босненски, хърватски и сръбски, затова там се виждат такива триезични надписи като Pušenje ubija / Pušenje ubija / Пушење убија.
Обикновено се назовава името на този език, който съответства на държавата, за която става дума, или на националността на говорещия/пишещия (в случая на изпълнителката на песента). Почти сигурно е, че езикът на песента на Черна гора е бил представян като черногорски. Едва ли тя е била обявявана за песен на сръбски език, освен евентуално от сръбски медии. При това положение не е редно тук да е написано, че тя е на сръбски език. Тази статия трябва да се концентрира върху свързаните с конкурса детайли, а проблематиката по въпроса за черногорския език е за статиите Черногорски език и Сърбохърватски език. --Cmrlbg (беседа) 02:22, 3 октомври 2016 (UTC)

ОТНОВО логото[редактиране на кода]

Благодарение на безкрайната простотия на българската Уикипедия нашата статия ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ остана без възможност да се види логото на конкурса, който ще бъде проведен в БЪЛГАРИЯ. Кажете едно голямо благодаря на нашите админи!!! Поне статията, единствено благодарение на няколко потребители, в чието число влизам и аз, е по-голяма и изчерпателна от всички останали версии. --Кончита Вурст (беседа) 12:24, 22 юли 2015 (UTC)

Излишно[редактиране на кода]

Няма смисъл потвърдилите държави да бъдат представяни в отделна категория, при условие че на няколко места са споменати вече. Благодаря за разбирането и се надявам, че повече няма да връщате редакция :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). --Кончита Вурст (беседа) 22:49, 21 август 2015 (UTC)

Детайли[редактиране на кода]

Тук-там има изпуснати интервали, смесени кавички, дефиси с интервали и без интервали от двете страни, имаме и сухи линкове („bare links“). Трябва да стегнем статията до ноември. Ще гледам да пипна оттук-оттам, но призовавам всички да бъдат внимателни при редактиране. :-) --Явор~bgwiki (беседа) 20:55, 4 септември 2015 (UTC)

Поправих линковете! Уеднаквих остатъка от тирета. Сега останаха само най-дребните детайли. --Явор~bgwiki (беседа) 18:24, 5 септември 2015 (UTC)