Беседа:Диализа (биохимия)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Тази статия бе изпратена от мен на 18,01,2007 г. Бих могла да изпратя още научна информация в тази област, например за Донанова диализа и дифузионна диализа, тъй като пиша десертация по тази тема. Въпросът ми към Вас е: мога ли да бъда цитирана и ако е така къде мога да получа информация?

С уважение, Красимира

Здравей! Да, можеш да напишеш уики-статии и за другите видове диализа, но все пак имай предвид, че приносите към Уикипедия не се считат за научни публикации и по тази причина не можеш да разчиташ и на цитирания (в смисъла на наукометричен показател). Текстовете в Уикипедия се качват под лиценза за свободната документация на ГНУ, според който имаш право на признание за приноса си, но този принос може да бъде свободно променян от всекиго другиго.
Освен това, в уики-статиите не могат да присъстват оригинални (научни) изследвания, а информацията, която се качва трябва да е била вече публикувана от научно издание и да бъде надлежно подкрепена с източници. Можеш да се запознаеш с Уикипедия:Благонадеждни източници и Уикипедия:Без оригинални изследвания, както и с по-пълните техни аналози на английски: en:Wikipedia:Reliable sources и en:Wikipedia:No original research. В този смисъл, не можеш да включваш парчета от дисертацията ти, които съдържат оригинални получени от теб (непубликувани, нерецензирани) резултати.
Ако има нещо неясно, не се колебай да ми пишеш, тук или на моята беседа. Поздрави, Спири / беседка 21:28, 11 февруари 2007 (UTC)[отговор]