Беседа:Домашни мишки

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Пренасочване към Домашни мишки?[редактиране на кода]

Всъщност родът (Mus) се казва "Домашни мишки". Семейството (Muridae) на бълг. е "Мишкови" (от "Фауна на България", т.27 - Mammalia) или "Мишки" ("Българска енциклопедия"). "Мишкови" е в по-компетентния източник, и тъй като семейството включва и плъховете и др. мисля е по-редно да преместим "мишки" на "домашни мишки". Съгласни?

Ами не може да се премести защото вече имаме статия домашна мишка. Аз не съм специалист в тази област, ама сега като чета в двете статии определено има малко разминаване и объркване с род мишки и род мишкови, така че преди да се поправя и мести нещо, трябва да се уточни, за да не стане по-голяма каша, но както казах мен ме няма в тази област...--Радостина 03:40, 19 май 2009 (UTC)
домашна мишка не пречи на създаването на домашни мишки. Това не е просто множествено число а различен таксон. Домашна мишка е видът, докато Домашни мишки е родът. Може да се спори дали статията трябва да е домашни мишки (род) например, но не мисля че е необходимо при положение че в статията ще има препратка и към вида ако някой се интересува конкретно от него. Всъщност в руската уики е направено точно така - ru:Домовая_мышь за вида и ru:Домовые_мыши за рода. --Exonie 00:48, 20 май 2009 (UTC)
Както казах, аз не разбирам от тези неща :-) просто принципно трябва да се внимава с преместванията, защото може да се загуби история или да се заличи друга информация. Съжалявам, че не мога да помогна с повече.--Радостина 03:03, 20 май 2009 (UTC)
Здравейте! Мисля, че така както предлагаш е добре. Тази статия може да се премести като Домашни мишки, само с бутона "преместване". Поздрави! --Stanchev 04:57, 20 май 2009 (UTC)