Беседа:Книга-игра

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Връщам премахнатите от Петър Петров връзки, тъй като няма никакво основание на подобно действие, или някаква обосновка от редактора, която да хвърли светлина върху стореното. --Pnv Creator (беседа) 17:13, 25 август 2012 (UTC) pnv_Creator

Прехвам ги отново, сред линковете има и такива, които нарушават авторските права. Върнете само тези, които на практика допълват статията. Запознаването с помощната страница Уикипедия:Външни препратки, може да ви помогне в случая. --ShadeOfGrey (беседа) 10:53, 28 август 2012 (UTC)
Благодаря за отговора. Разбирам опасенията ви, но авторите са запознати с дигитализацията на техните произведения, както в chitanka, така и в knigi-igri.net, като са дали съгласието си. Може да обърнете внимание, че голяма част от тях пишат на същия този форум (http://www.knigi-igri.net/forum/viewforum.php?f=65), така че не може да става дума за нарушаване на авторските им права, а по-скоро на споделяне на произведенията им с тяхно желание/съгласие и помощта на екипа по дигитализация на knigi-igri.net. Ако имаше проблеми с авторските права, произведенията отдавна щяха да са свалени от тези сайтове. Променя ли тази информация позицията ви по въпроса? Прочетох внимателно посочената от Вас статия и в двата случая ще редактирам препратките за да отговарят по-добре на критериите на wikipedia, но ще изчакам вашия отговор за да знам какво да оставя и какво да премахна. По тези електронни библиотеки е хвърлен доста труд и представляват голямо богатство за децата в България, затова считам, че е редно wiki да позволи достъпа до тях. Няма някакви скрити или открити комерсиални цели в случая. Благодаря за отделеното внимание :) --Pnv Creator (беседа) 07:47, 29 август 2012 (UTC)
Читанка съдържа множество произведения, които не са публикувани под свободен лиценз и са обект на авторски права, поради което не мисля че е възможно да бъде добавена тук. Не мога да кажа нищо за книги-игри, нямам време да разгледам сайта и съдържанието му. Разбира се може да потърсите повече мнения и съвети по въпроса на Уикипедия:Разговори, тъй като посещенията ми в Уикипедия в последните месеци са спорадични и може да пропусна да отговоря. --ShadeOfGrey (беседа) 08:57, 29 август 2012 (UTC)
Благодаря. Сведох препратките до минимум, надявам се сегашният вариант да е удовлетворителен. Благодаря допълнително на ShadeOfGrey за нанесените корекции по форматирането. --Pnv Creator (беседа) 09:44, 29 август 2012 (UTC)