Беседа:Лъв V Арменец

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Това Армения в биоинфото може би е подвеждащо (връзката е към държавата) - по това време тя е стигала до Средиземно море и много вероятно той да е роден в дн. Турция. --Спас Колев 10:01, 14 мар 2005 (UTC)

Не смятам, че е подвеждащо. И защо трябва да пишем в шаблона, че е в днешна Турция, като 1) това не е от особено значение 2) не е сигурно, че е в Турция. Знае се обаче (според енц. "Британика"), че е роден в тогавашна Армения. Нямам нищо против да се включи в статията факта, че част от тогавашните арменски земи днес са в Турция. Но ти това по памет ли го цитираш или можеш да дадеш и някакъв цитат от книга/сайт, където да пише границите на Армения през 8 век? Аз не можах да намеря нищо в Интернет за съжаление. --Webkid 13:28, 14 мар 2005 (UTC)
Всъщност към 80% от арменските земи са в дн. Турция, но може би и така става. Мислех, че може да е от Малка Армения, която е сравнително откъсната от сегашната, но това име започва да се използва чак през 11 век.
Иначе, ето карти, показващи косвено, че не е роден в днешна Армения: тази е от 11 век с мястото на Армения, а тази показва най-голямото разширение на Византия през 6 век - дн. Армения не влиза вътре. --Спас Колев 14:10, 14 мар 2005 (UTC)
Ами, добре. ухилване --Webkid 14:57, 14 мар 2005 (UTC)

Какъв Михаил Псел, какви пет лева??? Михаил Псел не беше ли по времето на цар Самуил и точно - приятел на Алусиан??? Алеле, къде отиваш, може би??? Едуард Поничков от София.