Беседа:Мандра (язовир)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Разпространение на термина[редактиране на кода]

Видях шаблона за сливане на статиите Мандренско езеро и Язовир Мандра и се заинтересувах, защото родом съм от Бургас. И като бургазлия за мен „родния термин“ е Мандренско езеро. Дадох си малко труд да проверя дали това, което съм научил като словосъчетание в детството ми е разпространено по същия начин в Интернет или не (давайки си разбира се сметка, че Гугъл не е Дядо Господ). Резултатът беше: „Мандренско езеро“ = 6 140 срещу „язовир Мандра“ = 1 010. Някой да има други съображения освен факторите „наименование според местните жители“ и „разпространение на наименованието в Интернет“? --Uroboros беседа 18:51, 22 октомври 2008 (UTC)

По картите пише за бургаските езера: Атанасовско езеро, Бургаско езеро, Мандра. Нз до колко е аргумент!--Λичката 19:07, 22 октомври 2008 (UTC)
Например тук > [1], [2], [3] --Λичката 19:12, 22 октомври 2008 (UTC)
Здравейте! Ами всъщност и двете названия са верни и утвърдени. Даже съм виждал да се употребяват кръстосано в един и същ текст. Според мен меродавно може да бъде съображението какво представлява Мандра - сега е сладководен язовир, преди е било слабосолено езеро. Настъпили са достатъчно значими промени. Естествено, едното трябва да си остане като пренасочваща страница. --Stanchev 20:22, 22 октомври 2008 (UTC)
Ами аргумент си е! И то сериозен. :) --Uroboros беседа 04:31, 23 октомври 2008 (UTC)

Сливане на историята на статията[редактиране на кода]

Сегашната история на статията е резултат от сливането на статиите Мандра (язовир) и Мандренско езеро в резултат на изпълняване на заявката Уикипедия:Заявки към администраторите/2008/49#Мандра (язовир). Това предизвика някои аномалии в историята на страницата, които трябва да се имат предвид при разглеждането ѝ. --Daggerstab 15:54, 7 декември 2008 (UTC)