Беседа:Николай Хайтов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Обвиненията срещу Хайтов[редактиране на кода]

Моля да не се изтрива информацията за обвиненията в присвояване на чужди творби. Тези обвинения са изключително добре известни, публични и в литературните среди кажи-речи всеки е запознат с тях. В статията са посочени източници. Част от обвиненията са на практика доказани, други - не изцяло; по тази причина най-уместно е информацията да стои именно в този вид: че Хайтов е обвиняван в тези неща. Не сме нито прокурори, нито съдии, но не сме и цензори! Имам отговорността въпросната информация да стои в обективен и неутрален вид. --Ivanicov 21:17, 3 юни 2010 (UTC)

Не само не бива да се отстрани тази информация, но и не бива да се присламчват текстове, с които да се омаловажава тя; фактите са си факти и препратките са там, накрая на статията, няма нужда да се правим на разсеяни.
И си позволявам да премахна, че: "Влиза в книгата Стоте най-велики българи на всички времена" =първо такава книга ако имаше, да бяха я посочили (виждам, че МайМай е отстранила статия за несъществуващата "сламка"); а и второ - книги какви ли няма вече, това са търговски реклами за подобряване на оборота на залежали стоки. TO -:) 01:00, 8 август 2010 (UTC)
Нямам нищо против обвиненията, Хайтов не ми е никакъв. Все пак си позволих да махна от обвиненията в присвояване последният абзац. Той не е обвинение в присвояване, а обвинение в неграмотност. Просто го премахнах, а не го преместих някъде другаде, защото в този си вид изглежда като безпочвена, злобна нападка. Непокрито с нищо твърдение. В статията на списанието, което цитира, може и да е аргументирано, но тук изложеното е смехотворно в този си вид. 212.5.158.229 20:17, 15 февруари 2014 (UTC)

Струва ми се обаче, че новият пасаж за "съществените вреди" и за неподготвените филологически изказвания на Хайтов нямат място тук. Това не са факти, а мнения, в най-добрия случай - оригинално проучване, на което пак не му е тук мястото. Ivanicov 12:18, 15 март 2011 (UTC)

До Ivanicov[редактиране на кода]

Приятел, дали цитатите 'стават' не го решаваш ти. И според мен се опитваш да омаловажиш заслугите на Николай Хайтов. Също така смятам, че исказванията винаги са добре дошли, защото дават добра представа за който и да било.

10 април, abibas