Беседа:Пожар във влак в Червен бряг

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Най-разпространена е хипотезата за атентат на турски терористи. - кой държавен или следствен орган или дори национална медия е изказала подобно съмнение и защо ДПС ще взривява влак, който е в посока Лудогорието и е по-вероятно в него да пътуват избиратели на ДПС? --Svik 23:56, 7 март 2008 (UTC)

Още, „атентат“ е качествена оценка и докато историята е още в зародиш мисля че е по-добре да се избере възможно най-неутралното име (инцидент, случай, нещо от този род). --Александър Бахнев 00:20, 8 март 2008 (UTC) P.S. Също така понякога се прави статия за мястото и в статията се включва информация за инцидента/случая/"атентата" - т.е. може да се сложи в влак №2637 София-Кардам или нещо подобно. --Александър Бахнев 00:56, 8 март 2008 (UTC)
Ето какво представлява подобен инцидент - Жертви от трагедията край река Лим - няма никакви оценки и мисля, че и тази статия трябва да стане нещо такова, или ако не, да се освободи от политическите оценки, още повече, че тук има друг въпрос - българите вместо да помагат на горящите хора, са снимали с джиесемите си сеира. Така че обвиняването на турците е просто тенденциозно и неморално според мен ако не се намерят някакви реални доказателства. --Svik 01:19, 8 март 2008 (UTC)