Беседа:Правителство на Васил Коларов 1 и 2

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Предлагам правителствата на Коларов и Червенков да се разделят[редактиране на кода]

Предлагам да се разделят в отделни статии двете правителства – на Коларов (20 юли 1949 г. – 20 януари 1950 г.) и на Червенков (20 януари 1950 г. – 20 януари 1954 г.). И министър-председателите са различни и някои от министрите са различни и има по много промени на министри и в двете правителства, достатъчно за отделни статии. Втората статия предлагам да се казва Първо правителство на Червенков? Може и да не е той подбрал първоначалните министри, но той го ръководи в крайна сметка. --V111P 03:27, 24 септември 2015 (UTC)

Тук се отнася за две правителства, които са ръководени от Васил Коларов, който умира в началото на втория си кабинет. Мандатът на правителството не е изтекъл, а просто министър-председателя е заменен. Ако на Бойко утре му стане нещо и го замени друг председател не онзначава, че се съставя ново правителство! И какви са тия измишлиотини за правителствата на Мушанов. Неможа ли да ги именуваш като Правителство на Мушанов 1,2 и 3. Каза, че ще разшириш въведението, че ще добавиш шаблона правителство, че ще добавиш към министрите към България, а досега създаваш някакви безумни препратки. Поне препратките от старото им наименувание да беше преместил към новото. Ако питаш мен въобще нямаш познание и усет за тези статии, щот и аз мога да добавям шаблони и категори само или да премествам наименувания, но не го правя. Затова не мисля да продължавам да разширявам статии в тази област, за да дойдат втори и трети да си добавят категории и дребни. Работата трябва да е взаимна! -- DenisWasRight (беседа) 08:29, 24 септември 2015 (UTC)
Виж сега, прави каквото искаш, то се подразбира, че можеш да работиш по статиите, а можеш и да не работиш по тях. Колкото до правителствата, ти сам казваш, че са две, та мисълта ми е да ги разделим в две статии? --V111P 08:48, 24 септември 2015 (UTC)
Политиката е една и ако си закупиш книгата ще видиш че на страницата за първото правителство няма политика, тя е обединен с второто правителство. Ако ще разделяш правителствата, трябва да разделиш и политиката и така ще стане отново статията с по две изречения в нея. Но пак казвам, аз ще запълвам времето си с нещо друго извън енциклопедията. -- DenisWasRight (беседа) 08:56, 24 септември 2015 (UTC)
Това е твое право, няма как да ти кажа, че другите няма да пипаме по тези теми. Не съм съгласен, че понеже така било в книгата, това е аргумент, може да се види и в други книги как е. Но за сега ще преместя статията като Правителства на Васил Коларов (няма други негови правителства). --V111P 09:06, 24 септември 2015 (UTC)
Прави каквото сметнеш за добро. Относно политиката, единствено в книгата на Цураков я има, в тошев има само биографии на министрите. Така, че едва ли ще намериш нещо друго за тях някъде другаде. Успех за напред! -- DenisWasRight (беседа) 09:10, 24 септември 2015 (UTC)