Беседа:Преслава

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Адски съм възмутен! Моля ви, опразнете статията "Петя Иванова"! Така се казва най-доброто българско колоратурно сопрано, носител на няколко международни награди! Тя в момента е наета да пее в операта в Марибор, Словения. Вижте например http://www.alsteartists.com/1Ivanova.htm. --Vladko 12:09, 22 март 2007 (UTC)

Преместих страницата на псевдонима, и без това е по-известна с него. Можеш да пишеш за певицата, тоест, за оперната певица. :-) --Daggerstab 12:13, 22 март 2007 (UTC)

Преслава- обичана и актуална[редактиране на кода]

Здравейте. Забелязах, че пише, че "Преслава е най-обичаната и актуална поп-фолк певица в периода от 2004г. до 2013г." и го редактирах, като премахнах "2013г." и написах "досега". Въпросът ми е защо сте написали до тази година? Преслава и в момента е най-обичаната и най-уважавана поп-фолк певица и то не само в този жанр. Няма причина да ограничаваме периода до 2013г.--Предният неподписан коментар е направен от Mimonte23 (приноси • беседа) 22:17, 27 декември 2014 (проверка)

Премахнах това изречение, което звучи като пи ар на певицата. Моля, придържайте се към строго енциклопедично съдържание.--Rebelheartous (беседа) 11:28, 29 декември 2014 (UTC)
Подобни твърдения като цяло са неенциклопедични и следва да бъдат премахвани. Също така, разделът „Youtube views“ е безумна фенщина. Съдържанието в него вероятно се променя всеки ден, и тъкмо това прави подобно динамично/неустойчиво от гледна точка фактологията, съдържание, неподходящо за енциклопедията. Спири ··· - - - ··· 14:15, 31 декември 2014 (UTC)
Имаш ли нещо против да изтрия този така интересен раздел Ухилен съм? --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 18:14, 1 януари 2015 (UTC)

Източници[редактиране на кода]

Тъй като статията изобилства с твърдения кое от кое по фенско, за всяко такова е поискан източник по официалният ред и ако не бъде намерен такъв, то би следвало всички тези твърдения да бъдат изтрити. Шаблонът за дискографията непосредствено под информационният шаблон на изпълнителя е изтрит защото няма място там, също така е изтрита и допълнителната информация за песни извън албумите на изпълнителя, както и списъка с видеоклиповете - всичко това присъства в отделната статия за дискографията на Преслава. Разделът YouTube views е изтрит поради причината, която по-горе Спири вече каза. Поставил съм също така и шаблон за източници в раздела с наградите, без източници това ще бъде изтрито (да не говорим, че толкова голям списък с награди би следвало да бъде поместен в отделна статия). Като цяло самата статия разбира се изобилства с множество излишни подробности, малко ми прилича на лексикон. --Станислав Николаев Flag of Bulgaria.svg 13:14, 2 януари 2015 (UTC)

Престанете да триете[редактиране на кода]

Не мога да разбера какво е това тенденциозно триене на важна информация. Била лексикон страницата, била станала фен сайт, нямало източници - само глупости! Нима на другите певици не изглеждат по подобен начин страниците? Защо се заяждате само за страницата на Преслава и триене важна информация? Добре, за част от информацията наистина не могат да се посочат източници, но какъв точно източник искате, за да се докаже, че дадена песен е била хит? Не може да триете песните "Нямаш сърце" и "И когато съмне" от раздела за Кариерата на Преслава - всеки, който следи фолка от близо знае, че това са емблематични песни не само за Преслава, но и за жанра. Какъв източник искате за това? Тези неща не ги пише някъде, те хитовете са в реалното пространство просто. Пък ако толкова настоявате пуснете концертната изява, където Преслава ги пее и ще видите колко бурно реагира публиката на тях. Освен това не мога да разбера защо раздел Видеоклипове също се трие и се мести в отделна статия. На вас по-удобно ли ви е да има отделни статии за Дискографията, за Кариерата, за Видеоклиповете на Преслава? Много по-синтезирано и добро е, когато всичко това е в една статия. Като цяло голям труд е имало, докато се изгради страницата на Преслава в настоящия вид, затова ви призовавам да престанете да триете на поразия! --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 95.87.232.109 (беседа)

Това, че други статии не отговарят на стандартите за качество на Уикипедия не значи, че и тази не трябва да отговаря на тях. „Всеки, който след фолка от близо“ не е източник. Прочетете Уикипедия:Източници, Уикипедия:Възможност за проверка, Уикипедия:Без оригинални изследвания, Уикипедия:Благонадеждни източници и Уикипедия:Биографии на живи хора, за да разберете защо източниците са важни, какво са източници и какви са принципите на Уикипедия. Информация без посочен благонадежден източник може да бъде изтрита по всяко време. --Лорд Бъмбъри (беседа) 10:25, 14 януари 2015 (UTC)
Ето и моят отговор, който не се различава от Лорда. Радвам се, че най-после обърнахте внимание на беседата на Преслава. Сега по-същество:
  • Да, страницата изглежда точно, като лексикон и няма да остане в този вид ако не бъдат предоставени достоверни Благонадеждни източници. Тъй, като това е биография на жив човек информацията в статията трябва да бъде лесно проверима от читателя, моля прочетете много внимателно Уикипедия:Биографии на живи хора.
  • Да и на други изпълнители от този жанр статиите изглеждат по-същият начин, но те също ще претърпят промени.
  • Относно това: че всеки, който следи фолка от близо знае, че това са емблематични песни не само за Преслава е абсурдно само по себе си и по никакъв начин не променя това, че са необходими източници. Кой точно казва това? Цитирайте ми достоверен независим източник, който гласи това. Да, ще искаме източник защото това е идеята на Уикипедия!
  • Отново за източниците, щом не ги пише никъде тези неща, то тогава няма как дадена информация да присъства в Уикипедия без източник и щом е поискан източник за дадено твърдение, то такъв трябва да бъде представен, в противен случай е много вероятно информацията да бъде изтрита.
  • Кой твърди, че те хитовете са в реалното пространство просто, посочете ми интервю с някой музикален критик.
  • Изречението, в което ме приканвате да си пусна концерт на Преслава, за да се убедя в бурно реагиращата публика ще го пропусна.
  • Да, дискографията трябва да бъде в отделно статия, просто такива са правилата.
  • За кариерата и не е необходимо да има отделна статия а просто източници.

--Станислав Николаев 10:37, 14 януари 2015 (UTC)

Предложение за преместване: Преслава (певица) → Преслава[редактиране на кода]

Предлагам статията да бъде преместена към Преслава, която от години е препратка към тази. Quickfingers (беседа) 14:15, 16 октомври 2018 (UTC)

@ symbol.svgQuickfingers: Не съм изобщо вещ по темата (и въпросната личност), но не е ли по-добре Преслава да стане пояснителна страница? Все пак има албум и колекция с това име – Преслава (албум) и Преслава - Hit Collection MP3. А и в бъдеще може да се появи друга с името Преслава (актриса, писател, учен, някаква марка или бранд и т.н., да не изброявам всичко, за което се сещам :-)). --Ted Masters (беседа) 15:58, 16 октомври 2018 (UTC)
@ symbol.svgTed Masters: Преслава е знаково име за попфолка и не само, и според мен заслужава едноименна страница както други нейни колеги като: Алисия, Анелия, Глория и тн. Пояснителна страница може да се направи отделно. Сега ще се заема. Quickfingers (беседа) 16:19, 16 октомври 2018 (UTC)
Готово. Преслава_(пояснение). Ако се сещате за други значения допълнете. Quickfingers (беседа) 16:39, 16 октомври 2018 (UTC)
@ symbol.svgQuickfingers: И така става. Сега мисля, че Преслава (певица) може да бъде преместена като Преслава. --Ted Masters (беседа) 16:51, 16 октомври 2018 (UTC)
Ok — Luchesar • Б/П 06:02, 17 октомври 2018 (UTC)