Беседа:Проект Гутенберг

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Заглавието - на български[редактиране на кода]

Мисля, че статията трябва да е Проект Гутенберг вместо сегашното Project Gutenberg. Има ли аргументи против преместване?

По принцип създадох статията с това име заради връзката в Шаблон:Gutenberg. Ако ще местиш статията, поправи и нея. --Daggerstab 08:06, 28 април 2006 (UTC)
По принцип шаблоните се правят неправилно на чужд език. Вероятно на някой му е по-лесно да ги прави така, но не означава, че така е правилно. Ще трябва и тях да променим като му дойде времето. --Ванка5 08:09, 28 април 2006 (UTC)
В случая наистина няма проблеми с превода на заглавието, така че съм за Проект Гутенберг като Project Gutenberg остане пренасочване. Освен това съм го чувал да се използва като Проект Гутенберг. --Методи Колев 08:11, 28 април 2006 (UTC)

Комерсиалният Projekt Gutenberg-DE[редактиране на кода]

Съществува и комерсиална електронна библиотека за текстове на немски език (в нея може да се чете, но е трудно просто да се "изтеглят" цели текстове), наречена Projekt Gutenberg-DE със съгласието на Майкъл Харт, създател на Projekt Gutenberg: en:Projekt Gutenberg-DE, de:Projekt Gutenberg-DE. --88.203.245.39 05:55, 29 август 2008 (UTC)