Беседа:Процес срещу българските медици в Либия

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
За предишните дискусии, свързани с тази страница, моля вижте Уикипедия беседа:10 000.

Новините от Би Ти Ви[редактиране на кода]

Мисля, че нямаме право да копираме и залепим текстовете от сайта на БиТиВи. Бихме могли да използваме новините оттам или от БТА, или от друго място, за да напишем кратко резюме. Самото копиране е нарушение на авторското право на журналистите, а и е излишно да го има на няколко места - можем да дадем препратка.

Също не смятам за правилно да се залепят тук текстовете от БТА за подсъдимите - сайта на БТА си е направен много добре. Какво мислите по въпроса? --5ko | Беседа 07:13, 18 окт 2004 (UTC)

И аз съм на същото мнение и за двата случая. Дори бТВ да дадат съгласие, пак не бих сложил тези последни новости - в Уикипедия има само една страница за новини и тя е Текущи събития. Дори и там се пишат кратки резюмета (пр. en:Current events). Ако БТА се съгласят, окей, но в момента противоречим на един от принципите на Уикипедия. --Webkid 07:32, 18 окт 2004 (UTC)
Тъй като нямаше обосновано контра-предложение, старата версия беше върната. --5ko | Беседа 13:39, 20 окт 2004 (UTC)

Новини[редактиране на кода]

Дано се намери някой спасител за статията, поне да се резюмира какво се е случило за последните две години. --WebkidБеседа 21:55, 11 юли 2006 (UTC)

PR[редактиране на кода]

Според мен трябва да се намери Press Release на съответните медии, който може да бъде копиран и използван тук.

Енциклопедична !?[редактиране на кода]

Дайте връзка към един документ най-добре на български език, в който да пише какви са доказателствата на либийската страна! Дотук това са само общи приказки - осъдили ги, ма те били невинни, щото Люк Монтание така казал (всъщност, той е казал, че заразата "може да се дължи на лоша хигиена"). Въобще, неутралността на статията е твърде спорна за мен. --Zearendil 14:04, 8 януари 2007 (UTC)

За либийската страна не знам, но ето статия в Нейчър, заключаваща че "many of the transmissions giving rise to the infection clusters must have already occurred before the foreign medical staff arrived." --Daggerstab 14:31, 8 януари 2007 (UTC)
Хмм, без да съм специалист, тука има някои моменти - какво е infection clusters, колко е many (не е most) и доколко е представителна извадката. По слухове пак от нета, доказано е наличието на отделни случаи на зараза, но те не обясняват епидемията избухнала в даден момент. --Zearendil 15:55, 8 януари 2007 (UTC)

Незатворени тагове[редактиране на кода]

Нещо става с Вижте още делото Сергей Антонов и Външните Препратки - не мога да ги сейвна! Моля за съдействие!--Seraphita 13:03, 25 юли 2007 (UTC)

Не беше затворила таг ref и всичко беше попаднало в него. И, моля те, не използвай тагове br! --Daggerstab 13:07, 25 юли 2007 (UTC)