Беседа:Сироп

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

А какво общо има със сиропите така наречения 'кленов сироп', чиято рецепта се пази 'строго секретно', защото е някаква си патентована 'канадска марка', получена след митология за употребата на кленовата смола от индианците, като подсладител?

(Кой и къде е патентовал кленовия сироп и кои независими биохимически лаборатории са правили изследване на този продукт не е много ясно. Не е много ясно, дали ще се намери и сериозна биохимическа лаборатория, която след анализ на това, какво представлява кленовата смола, преди преработката й до така наречения 'кленов сироп' ще даде гаранция, че към тая течност не са добавяни изкуствени подсладители, които може да са в групата на опасните или рискови Е-та (условно познати с общото название 'емулгатори')? )

Все пак научните технологии са твърде развити и съществуват смели и честни биохимици, които са критикували доста подобни 'продукти', за разлика от общата масова психоза на внушенията.

Предложрнието ми е да бъде заменена картината, тъй като не отговаря за приетите представи, дори по дефиницията за сироп, изписани в статията, а цели скрита реклама на търговски продукт.

Любомир Начков
lni@abv.bg