Беседа:Списък на ирански шахове

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

За тази статия бих искал да видя източник, че терминът се употребява в историческата наука, а не е конструкция, искаща да ни убеди, че Мохамед Реза Пахлави е наследник на Дарий. Статия Българска монархия няма. При липсата на сериозни контрааргументи ще я предложа за изтриване. --Alexandar.R. 14:32, 30 юли 2009 (UTC)

Контрааргументи[редактиране на кода]

А би лиу ми казал защо в три други уикита са я направили? --Pan Am 103 18:45, 30 юли 2009 (UTC)

В тази на македонски и на холандски са се ориентирали по английската. В тази на английски има шаблони. В Уикипедия на английски не се трие почти нищо. Там броят на статиите расте с друго темпо. Това е политика: в Уикипедия на английски държат на количеството, а в следващите няколко по-големи Уикипедии - на качеството. Освен това в Уикипедия на английски пишат твърде много патриоти. За тях научната коректност не е приоритет. Толкова по въпроса за трите други Уикипедии. По принцип на по-опитни уикипедианци отговарям по-лаконично: че Уикипедия на английски си е Уикипедия на английски и за там отговарят други хора, а тук е Уикипедия на български. По същество смятам, че статията може да се преименува на Списък на персийски владетели подобно на Списък на български владетели, защото и в трите други Уикипедии съдържанието бие в тази посока. --Alexandar.R. 19:33, 30 юли 2009 (UTC)
Между другото статията не е завършена защото се занимавах с по-важни работи и ми трябваше само да я засин,. засега. Нека я завърша (т. е. да напиша списъка на владетелите) и тогава да му мислим. --Pan Am 103 19:54, 30 юли 2009 (UTC)