Беседа:Стилове на декорация на католическите храмове в България

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Не виждам защо това да е отделна статия. Във всяка сграда си препраща към съответния стил, където добрите български примери пък са споменати. --Мико (беседа) 06:10, 24 януари 2018 (UTC)

Здравей Мико, извинявай сега видян коментара. Статията е замислена като раздел от друга статия Католицизъм в България и има за цел да бъде обзорна с даване на няколко примера. Опитвам се да кажа общото за стиловете. Съгласен съм, че може да бъде разпръсната по статиите за храмовете в това няма спор. Все пак вие редакторите решете дали да я има в този вид. Моята цел беше като намеря интересни факти в бъдеше да ги добавям в движение ... За сега ще се въздържам да я редактирам преди да е решено нейното бъдеще. Поздрави Isip2 westboro (беседа) 13:55, 24 януари 2018 (UTC)
За мен требва да изглежда така: от това се появяват две статии Библия за миряните и Модерницзъм (която може и да имаме) и вътре си се говори каквото си се говори и се стига до България, където се оформя и раздел - модернизмът в католическата църковна (храмова) архитектура в България - примерно. Във всяка отделна църковна сграда има препратка към стила. Ако искаш, питай за други мнения. --Мико (беседа) 16:26, 24 януари 2018 (UTC)

Създадох нова статия със заглавие Библия за миряните и категория със същото име. Църквите с доказана украса от този тип ги свързах към катогорията. Прав си статия за Модернизъм съществува, но тя е обща за всички течения в изкуството. Isip2 westboro (беседа) 14:41, 25 януари 2018 (UTC)

Модернизъм (архитектура).--Мико (беседа) 17:31, 25 януари 2018 (UTC)