Беседа:Ханс Кристиан Оерстед

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Информацията е взета от http://chem.ch.huji.ac.il/~eugeniik/history/oersted.htm. с разрешението на автора Prof. Eugenii Katz, Department of Chemistry, The Hebrew University of Jerusalem Givat Ram, Jerusalem 91904, Israel Превод - Ясен Атанасов Редактор и консултант - Генади Атанасов. (--ИнжИнера 17:49, 2 окт 2004 (UTC))

Категоризация[редактиране на кода]

Има ли бот за класифицуране на статиите?

Гледам, че статийката на синчето ми Ясен за Оерстед не си намира класификацията. Като че ли е уместно да попадне и в Учени.

Дето са Александър Михайлович Бутлеров, Антоан Лавоазие, Джоузеф Пристли, Димитрий Иванович Менделеев ..., може да е и Ханс Кристиян Оерстед.

Та: Ръчно ли да добавям, или има бот? (--ИнжИнера 18:44, 2 окт 2004 (UTC))

Статиите се класифицират ръчно. Просто трябва да се добави [[Категория:ИМЕ_НА_КАТЕГОРИЯ]] в края на статията, напр. Категория:Учени. --Борислав Б 18:49, 2 окт 2004 (UTC)
Останалите списъци, които се правят ръчно, са все още от времето преди категориите. Повечето от тях са излишни, включително и Учени. --Борислав Б 18:52, 2 окт 2004 (UTC)
Да, само да допълня, че за да се подреди на буквата О, трябва да се напише [[Категория:Учени|Оерстед, Ханс Кристиян]]. Това трябва да го добавим като полезен съвет. --5ko | Беседа 18:54, 2 окт 2004 (UTC)

Пишете ми като за прост ИнжИнер, че не ви разбирам.[редактиране на кода]

Останалите списъци, които се правят ръчно, са все още от времето преди категориите. Повечето от тях са излишни, включително и Учени. --Борислав Б 18:52, 2 окт 2004 (UTC)

Пропуснал съм страницата с делението на "тези списъци" и "останалите списъци". Също и тази, дето дели времето на "преди категориите" и "след категориите". Моля, дайте линкове да прочета. Кои са "тези от тях" че не схванах. Учени ще го има, или няма да го има?

Да, само да допълня, че за да се подреди на буквата О, трябва да се напише Оерстед, Ханс Кристиян. Това трябва да го добавим като полезен съвет. --5ko | Беседа 18:54, 2 окт 2004 (UTC)

На Учени имената са подредени по първото име, не по фамилията. На страницата Категория:Физици подредбата е по фамилия. Вземете решете генерално как ще се редят имена, за цялата Уикипедия! И това "за да се подреди на буквата О, трябва да се напише..." Кое ще се подреди, къде ще се подреди и кой ще го подреди?

Уикипедия:Категория. --Борислав Б 19:42, 2 окт 2004 (UTC)