Беседа:Юрски парк

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Определено Джурасик парк е по-известното име, макар че книгата е издадена първоначално като Юрски парк. Мога да върна старото заглавие на статията, но тогава ще е добре да се даде (може и тук на беседата) една история на изданията в България, за да бъдат обяснени нещата в статията. --Peterdx 03:17, 5 май 2011 (UTC)

Да, нека да е „Юрски парк“, а „Джурасик парк“ да препраща към тази страница. Иначе Изгубеният свят: Джурасик парк не знам защо си я изтрил, тя е страницата за филма от 1997, която днес или утре ще направя. А страницата за романа ще е Изгубеният свят (Майкъл Крайтън), за да се различава от Изгубеният свят (Конан Дойл), която пък също липсва Velat 03:26, 5 май 2011 (UTC)
Е, нямах представа за бъдещите ти творчески планове :-). Но смятам, че не е фатално. Смятам също, че когато направиш статията за филма, трябва да се направи и една пояснителна страница за трите (дотук) значения на Джурасик парк (гледам из чуждоезичните версии, че са цели категории). А за романите си абсолютно прав. Поздрави, --Peterdx 03:34, 5 май 2011 (UTC)