Беседа:Янко Лозанов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

С лявото подравняване на снимките статията придобива изключително грозен и несъразмерен вид, моля да не се поправят и да не се прекалява с още снимки от същата серия, все пак това не е фотоалбум. По-скоро има нужда от форматиране, с препратки, точни линкове на източниците и т.н. --Nadina 16:44, 11 юли 2010 (UTC)

Аз дори мисля, че веднъж я предложих тази статия за изтриване под съмение че е преписвана от някъде, снимките нито внасят нещо към съдържанието, нито са хронологични, изобщо мирише на реклама... --Радостина 17:10, 11 юли 2010 (UTC)
Статията е била създадена на 7 юли от потребител Янко Лозанов :) и впоследствие е изтрита като самореклама. --Nadina 19:35, 11 юли 2010 (UTC)
Да, значи тази съм предложила за изтриване... не беше форматирана и беше писана от него, да... аз не го познавам този актьор, така че вие преценете. --Радостина 19:46, 11 юли 2010 (UTC)
„Какво сочи насам“ не показва да е участвал в някой филм от таблиците. --Nadina 19:56, 11 юли 2010 (UTC)
Хич не му цепих басма, поисках източници и изтрих крайно непрофесионалните снимки, това не е лична страница. Моето търсене открива негово участие само по форуми, нищо друго не мога да открия за него.--Радостина 20:15, 11 юли 2010 (UTC)

Привет на Радостина и Nadina, статията за Янко Лозанов не е самореклама, регистрирах профил с неговото име, защото смятах че това е нужно, за да създам статия за някого. Благодаря за помощта при форматирането на текста!Жалко, че не си чувала нищо за този актьор, до скоро аз не бях чувала нищо за сър Джон Гилгуд, но това не заличава творчеството му. Как се посочват източници, когато не съществуват в електронен формат, а театрите, в които са реализирани ролите дори нямат сайтове? БНТ и БНР, където е работил не поддържат електронен архив? Това е просто опит за публикуване на творческа биография не смятам, че буквално всяка дума изисква "надеждни източници". Хубаво да "не цепиш басма", но още по-хубаво е да помогнеш. Ако можеш :) Петкова.

Виж Уикипедия:Източници за това как се цитират източници. Имай предвид, че това е енциклопедия, а не свободно уеб пространство и информацията тук трябва да е проверяема и значима. Аз имам силни съмнения, че споменатият актьор отговаря на критериите за значимост, с които и ти можеш да се запознаеш. Ако не се посочат надеждни, реномирани и независими източници за която и да е статия, тя подлежи на изтриване...--Радостина 21:35, 11 юли 2010 (UTC)

Благодаря за съдействието! Според следните критерии става дума за значима личност: Личността има широко признати приноси, които оставят трайна следа в конкретната област на нейните компетенции.[5]

  1. голяма маса от почитатели или формиран „култ“,
  2. независима биография,[9]
  3. разпознаваемост на името,
  4. комерсиални успехи.

Открих в мрежата актьорски изпълнения на Янко Лозанов, някои от които гледани над 50 000 пъти и коментирани постоянно в продължение на години. Открих и статии за несравнимо по-скромни по своята значимост личности, които отдавна присъстват в посочените две категории, макар да няма никакви източници, доказващи достоверността на посочените данни. Разбирам обективността и желанието ти да подхождаш принципно, но според твоите критерии в категория "Озвучаващи артисти" три четвърти от личностите не притежават значимост. В конкретния случай става дума за личност, чиито професионални изяви датират от 1979 год. Нали не очакваш, че БНР пази свои архивни записи отпреди 32 години. Отсъствието на електронен архив не прави информацията недостоверна, има библиотеки, документи и снимки на хартиен носител, които се съхраняват в архивите и хранилищата на институциите и не са сканирани на цифров носител или поместени в Интернет. Въпреки това те съществуват и решение на съответната институция е кога и дали ще ги преформатира в електронен вид. Посочих препратки към всичко, което открих в Мрежата за Янко Лозанов, останалото просто не е в Интернет. Това не означава, че не е вярно. Електронната информацията за този актьор не е много, но пак е повече отколкото може да се намери за преобладаващата част от останалите личности в категорията. Благодаря още веднъж за съдействието и активността:). Продължавам да търся и ставам все по-добра!Петкова

Прочети и наръчника и се научи как се подписват съобщения тук (става с десетия бутон в режим редактиране), за да оставя дата, час, истинското ти потребителско име и тн. Аз не се опитвам да омаловажа значимостта, искам източници, всеки редактор тук е в правото си да иска източници. Аз от 20 години живея в Щатите, не познавам грам от съвременните актьори. Именно такива като мен някой трябва да убеди, че човекът има значимост за енциклопедия. Аз не намерих нищо на нета. --Радостина 03:54, 13 юли 2010 (UTC)
Премахването на редакторски шаблони и конкретно търсени източници е недопустимо. Източниците, които сте приложили са недействителни, защото в голямата си част са заглавните страници на БНТ, БНР и други, в които няма никаква информация за лицето. Автобиографии на живи хора не се приемат за достоверен източник и ако да могат да се цитират, то не може да са основа на цяла статия в Уикипедия. Да, лицето е достатъчно значимо, за да присъства в Уикипедия, но също така е нужно да се изчисти ненужното, неподкрепеното с източници и т.н. --Подпоручикъ 05:47, 13 юли 2010 (UTC)
Това изобщо не могат да се нарекат източници, а и цялата статия има нужда от пренаписване, защото изобщо не следва правилата на Уикипедия. 12-13 годишни деца пишат статии по правилата и ги форматират прекрасно, това значи, че всички могат. Не знам на някой дали му се занимава да я форматира и пренапише енциклопедично, но ако не се намерят такива, ще я предложа за изтриване. --Радостина 06:18, 13 юли 2010 (UTC)


Срамно е например за Апостол Карамитев или Тодор Колев или за много други известни и доказали таланта си наши актьори да има по-малко информация. Тази страница очевидно е писана от самия й обект с рекламна цел. Според мен трябва да се редактира и съкрати значително, може би дори да се изтрие, поради ниска значимост на обекта. Tcogb (беседа) 23:31, 21 февруари 2014 (UTC)