Беседа:Fairey Swordfish

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Искам да променя името на тази статия. Но не знам как. Със копване и пеистване на текста в новото име ли даго направя или по друг начин?? И въъобще, как се дават нови имена на статий??(~~~~),


Между другото 4те валнички не действат. Имате проблем някакъв сигурно, трябва да си го оправите

:-) Четирите вълнички действат. Но не е нужно да се поставя nowiki. Може да ползваш и бутона за подпис от инструментите отгоре (първи ред, препоследния преди падащото меню на "Елементи от статията". А как искаш да промениш името на статията? --Peterdx 18:03, 18 май 2010 (UTC)


Съжелявам, понеже го копирах и го пейстнах от едно друго място и незнаех че не трябвва да е без думите nowiki . Искам да поправя името заюото сте допуснали грешка. fairey на Брит. англииски е homophone със думата fairy която означава " Фея", и, се чете "Феъри" а пък думата sword не само, на Брит. но и на всеки друг англ. се чете "Сорд " понеже "дабъл ю" е mute consonant. Кажете ми моля, как да променя името?? 195.214.248.10 18:18, 18 май 2010 (UTC)

Хм, съгласен съм (макар че за произношението на фейри можем да поспорим, но това не е толкова важно - там контекста играе роля). Така... На първо време ти предлагам да се регистрираш официално в Уикипедия, това ще ти е само от полза. (Ако имаш нещо против обръщението на „Ти“, нека това бъде упоменато изрично). Второ, много се радвам, че съм сгрешил в преценката си, че си от тези, чиято единствена цел е да вандализират страниците в Уикипедия — явно в случая това е било от незнание. И трето: Тъй като наистина има много разночетения, смятам да сложа за заглавие на статията оригиналното име. А ако искаш да разбереш как се сменя името на статия, започни от наръчника. Ако има още въпроси, питай - тук надали някой ще ти откаже помощ, стига да си съвестен редактор. Поздрав, --Peterdx 18:38, 18 май 2010 (UTC)
Добре би било да се посочи в статията, че Swordfish се произнася Сордфиш и ако е наложено изписване на български Суордфиш, да се даде източник. --Maymay 22:28, 18 май 2010 (UTC)