Уикипедия:Наръчник

от Уикипедия, свободната енциклопедия
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

Здравейте!

Добре дошли в Уикипедия, свободната енциклопедия, автори в която са всички нейни посетители. Енциклопедия, в която и Вие можете да добавите нови статии или да редактирате вече съществуващите. Следващите няколко страници са кратък Наръчник на уикипедианеца с описание на основните познания и умения, които ще са ви необходими, за да започнете да добавяте материали и да разширявате и подобрявате Уикипедия.

Имайте предвид, че това е наръчник, а не задълбочено изследване на всичките възможности на енциклопедията. Тук е най-важната информация, необходима за започване на работа. Целта е да ви дадем основните насоки, без да ви губим времето с дълги обяснения. По-подробни описания може да видите на Портала на общността.

В следващите страници освен указания ще имате и възможността да пробвате наученото, защото най-добре се учи с практика. Възползвайте се, опитвайте нещата, за които четете в момента, в Пясъчника. Никой няма да се разсърди, ако нещо объркате, докато се учите, затова бъдете смели! В Уикипедия се пазят всички предишни промени и при евентуална грешка страницата лесно може да се възвърне към някое предишно състояние.

Готови ли сте? Тогава да започваме да редактираме!