Уикипедия:Междууики

от Уикипедия, свободната енциклопедия
  Първи стъпки   Правна рамка   Енциклопедично
съдържание
  Уикиетикет   Редактиране
на страници
  Портал на
общността
  Навигация  

Междуезиковите препратки (съкратено МЕП), наричани често и междууикита, са препратки, които се появяват на дадена страница, за да я свържат с версиите ѝ на други езици, на които тя съществува. Намират се в падащото меню „На други езици“ („Езици“, когато е празно), разположено в лявата част на страницата.

Връзка за редактиране на страница в Уикиданни

За да се появят чуждоезичните междууикита на дадена страница в Българоезичната Уикипедия трябва страницата да бъде добавена към съответния обект в Уикиданни. Това става чрез бутона „Добавяне на препратки“, намиращ се менюто „Езици“.

Когато чуждоезичната страница е единствена и не съдържа междуезикови препратки (т.е. бутонът „Edit links“ липсва), трябва да се провери първо дали не е създадена такава в Уикиданни, чрез бутона „Item by title“, намиращ се в менюто от ляво. Ако такава не съществува, следва да се създаде нова статия чрез бутона „Create a new item“.

Редакция на връзка[редактиране на кода]

За да редактирате запис в Уикиданни натиснете бутона „edit“ разположен в края на самия запис. Когато сте готови запишете промените чрез бутона „save“ или натискане на Enter.

Премахване на връзка[редактиране на кода]

Можете да премахнете дадена страница от списъка с връзки в Уикиданни, чрез бутона „edit“. Самото изтриване на връзката става чрез бутона „remove“.

Страници на български език
Страници на английски език
Специални страници
CC BY-SA icon.svg Heckert GNU white.png Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Help:Interlanguage links в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​