Борци (филм, 1895)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Вижте пояснителната страница за други значения на Борци.

Борци
Ringkämpfer
РежисьориЕмил Складановски
Макс Складановски
ПродуцентиМакс Складановски
В ролитеЮджин Сендоу
Грейнер
ОператорМакс Складановски
Жанркъсометражен
документален
Премиера1 ноември 1895
Времетраене6 секунди
Страна Германия
Езикням филм
Цветностчерно-бял
Външни препратки
IMDb

„Борци“ (на немски: Ringkämpfer) е германски късометражен документален ням филм от 1895 година на режисьорите Емил и Макс Складановски с участието на културиста Юджин Сендоу и бореца Грейнер.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Филмът показва, как двама мъже, облечени в бели трика и чорапогащи, и с черни слипове над тях, се борят на театрална сцена.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Реализация[редактиране | редактиране на кода]

Премиерата на филма в Германия се състои на 1 ноември 1895 година, съвместно с няколко други киноленти на Макс Складановски, а на 5 ноември 2009 година е излъчен в рамките на програмата на Международния кинофестивал в Португалия.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Бокс (фильм)“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​