Въртележка (теленовела, 2012)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Въртележка
Carrossel
Carrossel logo SBT.png
Жанр Драма, Романтика, Теленовела
Създател(и) Ириз Aбpапаоeл
Страна Бразилия
Език португалски
Епизоди 310 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене 60 мин.
Разпространение
Излъчване 2012
Външни препратки
Страница в IMDb
Въртележка в Общомедия

Въртележка“ (на португалски: Carrossel) е бразилска сапунена опера от 2012.[1][2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Учебната година започва и учениците от трети клас в Escola Mundial са в учебните стаи. Последната им учителка не е издържала да работи с децата заради големия ежедневен стрес. И тогава на сцената се появява сладката Елена, за да заеме за постоянно мястото на тяхна учителка.

Елена използва своята игривост, за да приобщи децата и да им осигури добро възприемане на учебния материал. Тя е първата, и единствената, която успява да спечели всички деца от трети клас, които се борят срещу правилата и изискванията на непреклонната и крайно религиозна директорка на училището – Дона Оливия.

Елена винаги е готова да работи с всички, не само за да спечели доверието на учениците, но също така се оказва забъркана в техните лични и семейни проблеми. Тя трябва да бъде, освен преподавателка, и голяма приятелка, и съветничка.

Елена открива във възрастния Фирмино – портиер в училището, верен приятел. И двамата служат като буфер при конфликтите, предизвикани от авторитарната Оливия, която не харесва начина, по който учителката толерира учениците си.

Фирмино познава всички ученици и училищен персонал, знае и как да се справя с всеки един от тях, дори и с Дона Матилде – високомерната преподавателка по музика, която винаги преживява тежко пакостите на децата и винаги е под силен стрес.

Когато Елена се разболява, преподавателката Сузана пристига, за да я замести. Тя също съумява да покори сърцата на децата. Сузана иска да заеме за постоянно мястото на Елена.

В един момент, учителката Матидле полудява и напуска училището. Тя е заместена от Рене, който сформира музикална група с учениците от трети клас, а също така започва връзка с Елена.

Ден след ден, децата трябва да се справят с реални и не дотам реални проблеми: момчето, което не е подготвило домашните си; момичето, което трудно се вписва в класа или дебеланкото, но с крехка душа, което е принудено да търпи подигравките в междучасията, както и всички мъки и страдания, през които преминават учениците в училище...[3]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]