Гонсало Фернандес де Кордоба

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Фернандес де Кордоба.

Гонсало Фернандес де Кордоба
испански военачалник
Гонсало Фернандес де Кордоба 
Роден: 31 декември 1585 г.
Починал: 16 февруари 1635 г. (49 г.)

Гонсало Фернандес де Кордоба (31 декември 1585 — 16 февруари 1635), (на испански: Gonzalo Fernández de Córdoba), принц на Маратра (Maratra) е испански военачалник по време на Тридесетгодишната война и военен губернатор на Милано.

Той е участвал в битките при Вимпфен (Wimpfen) и Фльорюс (Fleurus). От 1621 до 1623 г. командва испанските войски в Пфалц, а по-късно и във Фландрия. По време на Войната за Мантуанското наследство (1628-1631) в Мантуанското херцогство (Dukato di Mantova) и маркграфство Монферато (Marchesato del Monferrato), ръководи испанската армия в херцогство Милано.

Губернатор е на Милано от 1625 до 1629 г.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Gonzalo Fernández de Córdoba (1585-1635)“ в Уикипедия на испански. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.