Икономика на Нигерия

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Нигерия е страна със средно ниво на доходите, смесена икономика и развиващ се пазар, с разширяващи се производствен, финансов, комуникационен, технологичен и развлекателен сектор, както и нарастващ сектор на услугите.

Тя е 21-вата по големина икономика в света по стойност на номинален БВП и на 20-о място по отношение паритет на покупателната способност. Нигерия е най-голямата икономика в Африка; нейният производствен сектор става най-големият на континента през 2013 г. и произвежда голяма част от стоките и услугите за Западно-Африканския субконтинент.[1] Освен това дългът ѝ по отношение към БВП е едва 11%.[2]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Economy of Nigeria“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.