Категория беседа:Германци в САЩ

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Смяна на името на категорията[редактиране на кода]

Предлагам да се преименува на "Американци с немски произход" или "от немски произход" (както там е правилното). Това "Германци в САЩ" просто не отговаря на реалността. Все едно човекът е германец и живее в САЩ, а всъщност може е американец с германски/немски корени, който не е задължително да живее в САЩ. И не само на тази категория, ами и на всички останали. --Batman tas (беседа) 22:19, 23 декември 2017 (UTC)[отговор]

След като седмица по-късно никой няма възражения, ще преместя името на категорията към "Американци от немски произход". --Batman tas (беседа) 14:29, 31 декември 2017 (UTC)[отговор]

Критерии за поставяне на тази категория[редактиране на кода]

Здравейте,

Моля за разяснение относно критериите и съображенията, по които статии за личности с американско гражданство, родени в САЩ, се поставят в тази категория.
Прилагам и няколко примера, сравнявайки категоризирането им в статиите за тях в англоезичната и в германоезичната версия на Уикипедия.
(конкретният повод да разгледам категорията беше поставянето в същата на Лорънс Лесиг)
Не оспорвам и ще следвам установената логика/норма, но си позволявам да повдигна въпроса за мотивите зад това решение, тъй като по скромното ми мнение не са самоподразбиращи се.

Дуайт Айзенхауер Dwight D. Eisenhower Dwight D. Eisenhower
Лорънс Лесиг Lawrence Lessig Lawrence Lessig
Джон Стайнбек John Steinbeck John Steinbeck

Pelajanela (беседа) 07:01, 8 септември 2022 (UTC)[отговор]