Кийт Левин

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Кийт Левин
педагог
Prof Keith M Lewin.jpg
Националност британска
Научна дейност
Област Образователно планиране и финанси, икономика на образованието, научна образователна политика, оценяване, обучение на преподаватели
Образование Манчестърски университет (бакалавърска степен, 1971),
(магистърска степен, 1972)
Институт за изследване на развитието (докторска степен, 1981)

Кийт Левин (на английски: Keith Lewin) е британски професор по международно образование и развитие в Университета в Съсекс [1] и директор на британския Консорциум за изследвания върху достъпа до образование, прехвърляния и равнопоставеност (Consortium for Research on Educational Access, Transitions and Equity, CREATE) [2]. Той е известен със своята работа в областта на образователното планиране, икономика и финанси в образованието, обучение на преподаватели, оценяване, образователна политика в областта на науката и технологиите в развиващите се страни, образователна помощ и оценка на програми. Той е бил съветник на различни правителства във Великобритания, мултилатерални и непрофитни организации, върху образователното планиране и политика, включително Световната банка [3], британския правителствен департамент за международно развитие [4], Международен институт за образователно планиране към ЮНЕСКО [5], УНИЦЕФ, програма на ООН за развитие, Австралийска агенция за международно развитие и други [1]. Неговият опит включва проекти в страни като Гана, Руанда, Уганда, Кения, Танзания, Малави, Южна Африка, Зимбабве, Мавриций, Тринидад и Тобаго, Барбадос, Индия, Шри Ланка, Бангладеш, Малайзия и Китай.

Приноси в областта на образованието и развитието[редактиране | редактиране на кода]

Стратегии за балансирано развитие[редактиране | редактиране на кода]

Левин е един от първите анализатори, които непрекъснато настояват за стратегии за балансирано развитие по време и след Световната конференция в Йомтиен (Тайланд) за Образование за всички.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Keith Lewin“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.