Кой ще получи награда?

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Кой ще получи награда)
Кой ще получи награда?
Кто получит приз?
РежисьориВячеслав Котьоночкин
МузикаЮрий Саулски
ОператорСветлана Кащеева
Филмово студиоСоюзмультфильм
Жанркомедия
Премиера1979 г.
Времетраене10 минути
Страна СССР
Езикруски
Външни препратки
IMDb

„Кой ще получи награда?“ (на руски: Кто получит приз?) е съветски ръчно рисуван анимационен филм на Вячеслав Котьоночкин, произведен в Союзмултфилм през 1979 г.

Анимационният филм разказва за спортните състезания на животните с участието на мечето Миша, който печели и се превръща в символ на Олимпийските игри в Москва през 1980 г.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Миша пристига късно за състезанието. От самото начало Миша, заедно с лисицата, продължават напред, те са значително по-напред от останалите съперници. Тогава лисицата, виждайки по-къс път до финалната линия, се отбива и тича по него, предлагайки същото на Миша. Но за него това е неприемливо, той е честен. Миша не само остава по законния път, но и помага на другите: първо, той връща падналото оттам пиленце в гнездото, а след това помага на своите съперници: Таралежът го пренася през реката; Той помага на язовеца да излезе от ямата и помага на заека, който е изкривил крака си, да стигне до финалната линия. Лисицата, която изтича на финала първа, вече е триумфирала. Орелът, който е съдия, вижда измамата и обявява Миша за победител сред животните.

Край на разкриващата сюжета част.