Колежани

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Колежани
Greek
Режисура Патрик Смит
Продукция ABC Family Channel
Сценарий Патрик Смит
В ролите Спенсър Грамър, Скот Майкъл Фостър, Джейкъб Закар, Джейк МайкДорман, Амбър Стивънс,Тифани ДюПонд, Дилшад Вадсариа
Музика John Swihart
Страна САЩ
Език Английски
Външни препратки
IMDb

„Колежани“ (на английски: Greek) е американски телевизионен сериал по идея на Патрик Смит. Става продукция на ABC Family Channel.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Ръсти Картрай (Джейкъб Закар) отива в Колежа, къдоте учи по-голямата му сестра - Кейси (Спенсър Грамър). Съквартирантът му Дейл Кларк Дюк го води на купон, след който Ръсти е решен да се присъедини към братство. След като вижда как гаджето на Кейси - Евън (Джейк МакДормман) и изневерява с Ребека Лоуган (Дилшад Вадсария). Именно нея трябва Кейси да привлече в клуба, за да си усигори президенството, поне според Франи (Тифани ДюПонд), която е настоящата президентка на ЗБЗ. По време на кандидатстването Ръсти се запознава с Капи (Скот Майкъл Фостър) - бившето гадже на Кейси. Всичко се обърква още повече, когато Ребека е прета в ЗБЗ, Капи иска да си върне Кейси, Евън прави още куп грешки. През това време Новият приятел на Ръсти - Калвин (Пол Джеймс) разкрива, че е обратен, но само пред Ръсти, Ашли (Амбър Стивънс), която пък е на-добра приятелка на Кейси се влюбва в него... Дали Капи ще се събере с Кейси?Дали Ребека ще постигне целта си? Дали Ръсти ще си намери място в този объркан свят на колежа?

Край на разкриващата сюжета част.

Персонажи[редактиране | редактиране на кода]

Ръсти Картрайт е по-малкият брат на Кейси Картрайт. Той постъпва в Капа Тао Гама и много се сближава с Капи - президентът. Въпреки, че не е много близък със сетра си той я защитава от Евън и и помага в трудни моменти. Ръсти следва полимерна химия заедно със съквартиранта си Дейл.

Кейси Картрайт е по-голямата сестра на Ръсти. Тя е кандидатка за президент на ЗБЗ, тъй като настоящият президент - Франи и е по-голяма сестра и наставница. Нейна най-добра приятелка е Ашли. След връзкатаси с Капи тя решава да тръгне с Евън. След като той и изневерява с Ребека Лоугън и тя се присъединява в клуба целият и живат се обърква...

Капи е президент на Капа Тоа Гама. Той е бившето гадже на Кейси, но още изпитва чувства към нея. След като тя тръгва с Евън той обръща гръб на най-добрият си приятел и се влюбва в Ребека, с която обаче нещата не вървят толкова гладко.

Евън Чеймбърс е президент на Омега Кай Делта. Родителите му са богати и той още от първи курс иска да бъде просто Евън и да не се набляга на статута му. Това обаче така и не става. ТТой става гадже с Кейси, но след като той и изневерява с Ребека, лъже я и още куп ужасни неща в крайна сметка той къса с нея. След това се опитва да се сдобри с нея, но това така и не става.

Ребека Лоуган е дъщеря на сенатор Лоуган.Когато тя става новобранка преспива с Евън и от тогава отношенията и с Кейси са много обтегнати. Въпреки това Кейси трябва да я приема в клуба заради престижа, който ще им донесе. След няколко неуспешни опита да съсипе връзката на Кейси и Евън тя става гадже с Капи. Въпрки престижа си, животът и не е никак лесен - баща и изневерява на майка и и един от знаменитостите прибягвал до проститутки.

Ашли Хоуард е най-добрата приятелка на Кейси. Още от първи курс двете се сближават доста. Ашли става много добра приятелка с Калвин и дори се влюбва в него, но след това разбира, че е гей. Все пак си остава приятелка с него.

Франи е бившият президент на Зета Бета Зета. Тя е по-голяма сестра на КЕйси и нейна наставница не само в клуба, но и в живота. Но след като се доказва като маниполаторка тя бива изгонена от клуба. След това се връща и с Кейси се сдобряват. Тя е претърпяла коренна промяна и отново става наставница на Кейси.

Калвин Оуенс е момчето с което Ръсти се запознава при кандидатстването за братство. След като влиза в Омега Кай Делта отношенията между него и Ръсти стават враждебни, но и двамата се опитват да запазят приятелството си. Калвин е гей, но се крие, защото се страхува братята му да разберат за това. Доверява само на Ръсти, но скоро целият клуб разбира. Той е отлъчен, но скоро Евън му подава ръка и Калвин отново се връща в Омега Кай. Той става много добър приятел и с Ашли.

Дейл е съквартирантът на Ръсти. Той е силно религиозен и е твърдо против братствата. Дейл и РЪсти все пак стават приятели въпреки многото труднсти, който преодоляват. Той също е основател на СПГС, което е организация против братствата

Джен К. е новобранка в Зета Бета Зета. Тя става голямата любов на Ръсти. Има сколнност да приказва много, когато е изнервена. Между нея и Ръсти всичко върви идеално, докато тя не написва шокираща статия за братствата и двамата късат.

Тина е член на СПГС. Тя обаче превзема организацията на Дейл и той започва да я ненавижда. Тя става гадже на Ръсти, въпреки че постоянно се карат заради братствата.

Манди е новобранка в Зета Бета Зета. Тя става много добра приятелка с Ребека и двете се съюзяват срещу Кейси.

Бобъра е член на Капа Тао Гама. Той е приятел на Капи и е известен с глупостта и си склонността си да пийва. Обича купоните и "яките мацки" като всеки типичен член на Капа Тао. Известен е още с лудия си нрав, както и към желанието му към организирането на много купони и участването му в тях.

Лизи е наставница на Зета Бета Зета. След статията на Джен К. тя идва в Зета Бета, за да възроди реда. Тя е истинска напаст за всички клубове и ЗБЗ нямат търпение да се оттърват от нея.

Сенатор Лоуган е бащата на Ребека. Въпреки престижа си той е изневерявал много пъти на жена си и е прибягвал до проститутки.

Уейд е член на КТГ и е приятел на Бобъра и Капи. Той също е почитател на алкохола.

Хийт е гаджето на Калвин. Двамата имат кратка връзка, но късат, защото Хийт иска нещо повече.

Бен Бенет е новобранец в Капа Тао и приятел на Ръсти.

Джо Египтянина е член на КТГ и е по-големият брат на Капи. Той е изобретил и вулкана Везувий.

Бетси е членка на ЗБЗ и е известна с това, че се напива до припадък на купоните и сестрите и винаги трябва да се грижат за нея.

Декан Боуман е декана на колежа Сайпърс Роудс.

Дино е гаджето на Франи. Той става президент на Омега Кай Делта след като Евън е свален от този пост.

Шейн става победител в конкурс на ЗБЗ. Той и Кейси се влюбват, но Евън му плаща да стой далеч от нея. Той приема.

Тед и Санджи са въздаржатели от клуба на Дейл " Девствени до брака".

Клубове и Братства[редактиране | редактиране на кода]

Зета Бета Зета е най-престижният женски клуб. Първоначален президент на клуба е била Франи, но след като е свалена става Кейси. Талисман а клуба е котаракът Пуси Уилоу.

Омега Кай Делта е най-престижното братство. Негов президен е бил Евън Чеймбърс,у но след като и той е свален президнт става Дино.

Капа Тао Гама е един от най-непрестижните клубове. Президент е Капи. Ценностите на клуба вклучват купони, пиене и момичета.

Пси Фи Пи е едно от братствата, което е за "смотаняци". Никое женско дружествоне иска да има нещо общо с тях.

Три Пи е женско дружество, което не е известно с престижа си.

Организации[редактиране | редактиране на кода]

СПГС е организацията на Дейл против братствата. Негов съдружник става Тина.

„Колежани“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се излъчва от 2008 г. по bTV и е дублиран на български. Повторенията му се излъчват по Fox Life. Ролите се озвучават от артистите Даниела Йорданова, Ася Братанова, Виктор Танев, Кирил Ивайлов и Илиян Пенев.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]