Континентална титла на AEW

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Континентална титла на AEW
Информация
ШампионЕди Кингстън
Спечелил(и)30 декември 2023 г.
(4 месеца и 2 дни)
(загубил Джон Моксли)
ПромоцияAEW
Създадена18 ноември 2023 г.

Континенталната титла на AEW е кеч титла на американската федерация All Elite Wrestling (AEW). Тя е обявена на 18 ноември 2023 г. Тя е част от това, което AEW прокламира като Американската тройна корона, наричана още Континентална корона, която се състои от Световна титла на ROH от дъщерната федерация Ring of Honor (ROH) и Стронг титла в отворена категория на партньорската федерация New Japan Pro-Wrestling (NJPW), което позволява да бъде защитавана в тези компании.

Настоящият шампион е Еди Кингстън, който побеждава Джон Моксли във финала на турнира Континентална класика на Worlds End на 30 декември 2023 г., за да стане първи шампион.

История[редактиране | редактиране на кода]

Настоящ и първи шампион Еди Кингстън.

На 11 ноември 2023 г. All Elite Wrestling (AEW) обявява турнир, наречен Континентална класика. Президентът на AEW Тони Хан и кечистът на AEW Брайън Даниелсън обявяват, че турнирът ще започне на 22 ноември 2023 г. в епизод на Dynamite, ще продължи шест седмици и ще се проведе в епизоди на Dynamite, Rampage и Collision и след това ще завърши на Worlds End PPV на 30 декември.[1][2] Също така е обявено, че победителят в турнира ще стане първи носител на Континенталната титла на AEW.[3]

Първият победител Еди Кингстън, също е обявен за шампион на тройната корона на Америка след спечелването на Континенталната титла, тъй като той вече държи Световната титла на ROH и Стронг титлата в отворена категория на New Japan Pro-Wrestling (NJPW). Тъй като е част от Титлата на Тройната корона, Континенталната титла се признава от AEW, ROH и NJPW и ще бъде защитавана и в трите федерации. Впоследствие континенталният шампион по време на следващата Континентална класика автоматично ще бъде включен в турнира.[4]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Defelice, Robert. Tony Khan Announces AEW Continental Classic Tournament Starts On 11/22, Concludes At AEW Worlds End // Fightful. November 11, 2023. Архивиран от оригинала на November 12, 2023. Посетен на November 11, 2023.
  2. Rose, Bryan. AEW announces Continental Classic tournament, Bryan Danielson first entrant // November 11, 2023. Посетен на November 14, 2023.
  3. Renner, Ethan. AEW announces new title & Continental Classic competitors // Wrestling Observer Figure Four Online. November 18, 2023. Посетен на November 18, 2023.
  4. Tony Khan Gives More Details on AEW Continental Classic, Will Conclude At Worlds End // 411Mania. November 19, 2023. Посетен на November 19, 2023.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата AEW Continental Championship в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​