Кристиан Анри Годфроа

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кристиан Анри Годфроа
Christian H. Godefroy
френски писател
Роден
Починал
17 ноември 2012 г. (64 г.)

Националност Франция
Работилписател
Литература
Жанровеличностно развитие, самоусъвършенстване
Семейство

Уебсайтcpositif.com

Кристиан Анри Годфроа е френски писател, чийто книги са съсредоточени върху темата за личностното развитие и самоусъвършенстването.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 25 октомври 1948 година в Париж, в семейство на потомствен механик. От баща си научава, че всичко на този свят може да се поправи и че за всеки проблем може да се намери решение. Не се проявява като блестящ ученик по предметите, за които трябва да се зубри, но нерядко се случва да бъде ненадминат по френски и математика. Отрано се интересува от методите за личностно развитие като средство да преодолее стеснителността и чувството си за неудовлетвореност и да реализира своето убеждение, че животът крие много възможности за постигане на щастие, богатство и успех. Спечелва стипендия и започва да учи икономика, но я изоставя, за да се посвети на виртуалния маркетинг. Основава собствена фирма, но тя фалира и поглъща всичките му средства. В същото време той се жени, става баща на първородния си син Кирил, но само след четири години се развежда. Започва нова кариера и създава дружество заедно с двама свой приятели за усъвършенстване на ораторските способности, личностното развитие и менталната динамика.

По-късно основава издателска къща „Годфроа“, която бързо се разраства и става френски лидер в развитието на личността. Основател е на „CORESPRIT“, годишно събиране на мотивираните да се самоусъвършенстват личности. Това е събитие, което обединява повече от 80 лектори и подбудители по темата за тялото и ума. Не след дълго продава издателската къща и се установява в Швейцария, където живее с новата си жена Емилия и двете си деца, Джесика и Александър. Посвещава се изцяло на писането на книги. Създател е и администратор на виртуалния сайт „Клуб Позитив“ и публикува книги в областта на личностното развитие и маркетинга. Любимите му занимания са четенето, уиндсърфингът, информационните технологии и занаятите.

Кристиан Андри Годфроа умира на 17 ноември 2012 година в Маями от сърдечен удар.

Творчество[редактиране | редактиране на кода]

Авторът е доста продуктивен и основните му произведения са публикувани на много езици, включително на японски и китайски.

Ето и част от тях:

  • „Ментална динамика“
  • „Паспорт към независимостта“
  • „Магически истории“
  • „Как да говорим пред публика“
  • „Как да развием невероятна памет“
  • „Как да си помогнем чрез самовнушение“
  • „Енциклопедия на мощните позитивни самовнушения“
  • „Нови открития за това как да победим болката сами“ и т.н.

Източници[редактиране | редактиране на кода]