Ксения Пантелеева

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ксения Пантелеева
Ксе́нія Генна́діївна Пантелєєва
украинска фехтовачка
Родена
11 май 1994 г. (29 г.)
Ксения Пантелеева в Общомедия
Медали
Световно първенство по фехтовка
Бронзов медал Москва 2015 шпага – отборно

Ксения Генадиевна Пантелеева (на украински: Ксенія Геннадіївна Пантелеєва; 11 май 1994 г.) е украинска фехтовачка на шпага. Сребърна медалистка от Световната купа през 2012 г. в отборната надпревара, шампионка на Украйна. Заслужил майстор на спорта.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е през 1994 г. в Лвов.

През 2012 г. взима участие в Олимпийските игри в Лондон, но завършва на 30-о място в индивидуалното първенство, а в отборната надпревара украинските шпажистки завършват 8-и. През 2015 г. печели бронзов медал от световното първенство.

През 2016 г. участва в Олимпийските игри в Рио де Жанейро, но остава на 27-о място в индивидуалното първенство, а в отборното състезание украинските фехтовачки заемат 8-о място.

Бронзова медалистка от световните универсиади (2013 и 2017 г.) в Казан, Русия и Тайпе. Шампионка на Световната универсиада през 2017 г. в отборната надпревара.

Многократна шампионка и победителка в етапи на Световната купа.

Треньор Андрей Орликовски.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Пантелеева, Ксения Геннадьевна“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​