Лари (котка)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Лари
Larry
главен ловец на мишки
Роден
около януари 2007 г. (17 г.)

Националност Великобритания
Работилловец
Лари в Общомедия

Лари е бяло-кафява котка, която е назначена на длъжност Главен ловец на мишки на правителството на Обединеното Кралство в „Даунинг Стрийт“ 10 от 2011 г. Смята се че е роден през 2007 г. През Юли 2016 г., когато Тереза Мей става премиер, той има репутация, че има склонност към насилие към другите ловци на мишки, особено към котката на офиса на външните работи[1].

Ранни години[редактиране | редактиране на кода]

Лари е осиновен от приютът на Батърсий за котки и кучета.[2] През 2012, приютът казва че популярността на Лари кара 15% повече котки да бъдат осиновени от там.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Официални задачи[редактиране | редактиране на кода]

Официалните задачи на Лари включват „поздравяването на гости, проверка на системите за сигурност и пробване на античните мебели за спане“[3].

Работа като главен ловец[редактиране | редактиране на кода]

Първата убита мишка, за която се знае, е хваната на 22 април 2011 г. На 28 август същата година, Лари е видян от пресата да хваща мишка.

Връзка с други политици[редактиране | редактиране на кода]

Дейвид Камерън казва че Лари е „нервен около хора“, като спекулира че, тъй като Лари е от приют, това може да е от предишни негативни изживявания.

Изключение от това правило е Барак Обама, с който Лари лесно се сприятелява.

Критика[редактиране | редактиране на кода]

Лари бива критикуван заради нервите си, както и за факта че не хваща достатъчно мишки.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Larry (cat) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​